Oprez

SMS prevara kruži Srbijom: Ne nasedajte, možete ostati bez 600 dolara!

Autor Ilija Baošić

Ne, vaš paket nije na čekanju zbog nepotpunih informacija. Čuvajte se prevare koja već neko vreme kruži Srbijom.

Izvor: Smartlife

SMS prevare nisu retkost, a Srbijom već neko vreme kruže poruke koje pokušavaju da ubede primaoca da "paket" ne može da mu bude uručen zbog nepotpunih informacija.

"Vaš paket je stavljen na čekanje zbog nedostatka broja ulice na paketu. Ažurirajte informacije o isporuci: [LINK]", piše u poruci koja nam je danas stigla sa indijskog broja. Međutim, nismo jedini. Na društvenim mrežama smo primetili da i drugi dobijaju poruku iste sadržine, i to sa brojeva iz različitih zemalja.

Izvor: Smartlife

Već smo videli poruke slične sadržine u prethodnom periodu, a u njima su se prevaranti čak predstavljali kao Pošta Srbije. Ukoliko ste je i vi dobili, nipošto ne otvarajte link! U pitanju je phishing prevara koja će od vas zahtevati da popunite određene podatke, uključujući informacije o platnoj kartici, nakon čega će vam sa iste skinuti veliku količinu novca.

Jedna od žrtava ove prevare je i korisnik društvene mreže Reddit, Wonderful-Music-3056, koji je sa drugima podelio svoje loše iskustvo i zamolio za pomoć. Njegovu objavu vam prenosimo u celosti:

06. Decembra sam pregledavao paket koji sam cekao sa Aliexpressa gde je pisalo da je paket stigao u lokalnu postu, 07. Decembra meni stize sms poruka da su podaci dostave nepotpuni.

Bio u velikoj guzvi usao brzinski da popunim bez da proverim ko je posiljalac ("imao poverenja u postu"), nakon sto sam popunio podatke trazilo je da platim dodatne troskove dostave zbog menjanja adrese 37din, nakon sto sam popunio podatke skinuto mi je $604!!!

Banka ne moze da mi vrati novac jer kao ne znaju koji procesor za kartice primalac koristi i ne mogu da ih kontaktiram.

Da li neko ima ikakvu ideju kako da vratim svoj novac?