Brzo punjenje

Da li će Galaxy S25 serija ispraviti najveću boljku Samsung telefona - kineski sertifikat krije odgovor!

Autor Ilija Baošić

Šta nam sertifikat kineskog regulatornog tela otkriva o brzini punjenja baterije Galaxy S25 serije.

Izvor: OnLeaks / AndroidHeadline

Očekuje se da Samsung u januaru 2025. godine predstavi telefone Galaxy S25 serije, a do tada je neophodno da kompanija prikupi sve neophodne sertifikate kako bi mogla da ih prodaje širom sveta. Upravo zahvaljujući ovim procedurama možemo da saznamo neke osnovne informacije o novim modelima pre velike premijere.

Jedan od tih sertifikata je i 3C (CCC, China Compulsory Certificate), koji je kompaniji Samsung ove nedelje dodeljen od strane kineskih regulatora za Galaxy S25 i Galaxy S25+ modele. Najskuplji, Galaxy S25 Ultra model je isti sertifikat dobio u prvoj polovini septembra.

Sada kada su sva tri modela sertifikovana, dobili smo potpuniju sliku i odgovor na pitanje: Da li je Samsung ispravio najveću boljku svojih telefona - brzinu punjenja baterije?

Prema 3C bazi podataka, sva tri modela će podržavati brzo punjenje (očekivano), ali će podržana snaga punjača zavisiti od kupljenog modela. Galaxy S25 će podržavati punjenje snagom od 25 W, dok će Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra to moći da čine snagom od 45 W - nepromenjeno u odnosu na aktuelnu Galaxy S24 seriju.

Ukoliko u obzir uzmemo i da će kapacitet baterija ostati na istih 4.000 (Galaxy S25), 4.900 (Galaxy S25+) i 5.000 mAh (Galaxy S25 Ultra), dolazimo do zaključka da će vreme punjenja biti manje-više identično i daleko iza kineske konkurencije.

Bitno je znati i da kupci modela iz Galaxy S25 serije u kutiji neće pronaći punjač, ali ono što je posebno interesantno, a što otkriva 3C, je da bi Galaxy S25 Ultra mogao da bude prvi Samsung telefon koji podržava satelitsko povezivanje.

Na osnovu prethodnih procurelih informacija, Galaxy S25 serija neće doneti ni veliki redizajn, ali ono po čemu ćemo na prvi pogled raspoznavati nove modele su kamere sa crnim okvirom, poput onih na Galaxy Z Fold6 uređaju.