Promašaj?

Dizajn koji samo majka može voleti - novi Google Pixel zaprepastio izgledom

Autor Ilija Baošić

Malo je reći da su mišljenja o izgledu Google Pixel 9 telefona podeljena na internetu.

Izvor: X / hanibioud

Google će 13. avgusta 2024. lansirati Google Pixel 9 seriju, koja će nam prvi put doneti tri nova modela - Google Pixel 9, Google Pixel 9 Pro i Google Pixel 9 Pro XL. Iako je do premijere ostalo još više od mesec dana, upravo smo dobili priliku da vidimo kako će Pixel 9 izgledati uživo. Međutim, reakcije nisu u potpunosti pozitivne.

Korisnik društvene mreže X, Hani Biud, je na svom profilu objavio prvi snimak uživo novog telefona u roze boji, uz poruku da je "Pixel 9 već izašao u Alžiru". Nije poznato kako je Hani došao u posed ovog uređaja, ali pretpostavlja se da je u pitanju izložbeni primerak.

Prema prethodno procurelim informacijama, imalo smo priliku da saznamo da će Pixel 9 biti dostupan i u crnoj (opsidijan), beloj (porcelan) i zelenoj (žad) boji, a reakcije na najnoviju roze (božur) boju su većinom pozitivne. Međutim, ako pitate korisnike brojnih foruma, isto nećete čuti i o ostrvu kamere.

Izvor: YouTube / Made by Google

Umesto izdignute trake koja se protezala celom širinom poleđine prethodnih modela, Google Pixel 9 serija donosi dizajn ostrva sličan Pixel Fold telefonu. Ipak, čini se da oblik i način na koji se novo rešenje izdiže iznad površine poleđine nije najbolje "leglo" svima.

U temama koje su otvorene na raznim forumima zbog Hanijevog videa se mogu pročitati mišljenja da je u pitanju "dizajn koji samo majka može voleti", "potpuni promašaj", kao i da novi sistem kamera izgleda "neozbiljno".

Google Pixel 9 render
Izvor: 91mobiles

Naravno, lepota je u oku posmatrača, a ono što je sigurno jeste da se Google Pixel 9 zbog simetrije neće "klackati" na stolu.

Kako vam se čini novi Pixel? Recite nam u anketi ispod, a svoje mišljenje obrazložite u komentarima.