Čisto kao Pura

Pokazujemo vam koliko je zaista dobra kamera na novim, modernim uređajima Pura 70 serije

Sve što treba da znate o kamerama Huawei Pura 70 serije.

Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Kamera je postala jedan od ključnih faktora pri odabiru novog uređaja, a u svetu pametnih telefona, modeli Huawei P serije su ti koji su se iz godine u godinu isticali pouzdanošću svojih senzora, kao i kvalitetom mobilne fotografije. Sada je vreme za sledeći korak, za novo poglavlje, a ono se zove Pura.

Huawei Pura 70 serija donosi nam tri nova modela, koja tradicionalni dizajn prethodnika, inspirisan lepotama prirode, menjaju modernijom estetikom i na jedinstven način spajaju modu i tehnologiju. Ipak, neke stvari ne treba menjati, a u ovom slučaju, to su principi stalnih inovacija.

Nadograđujući se na istoriju naprednih tehnologija koje su korisnicima P serije omogućavale da uslikaju fotografije profesionalnog kvaliteta, Pura 70 serija donosi inovacije kojima započinje novi pravac u mobilnoj fotografiji, a upravo to je nešto što želimo da vam pokažemo kako izgleda u praksi.

Novi standardi mobilne fotografije

Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Zahvaljujući novoj generaciji Ultra Lightning sistema kamera, Huawei Pura 70 serija želi da u svakom korisniku probudi kreativnost i omogući vrhunsko iskustvo fotografisanja.

Sva tri uređaja nove serije donose glavnu kameru rezolucije 50 MP. Huawei Pura 70 i Huawei Pura 70 Pro poseduju senzor veličine 1/1,3 inča, dok Ultra model privlači najveću pažnju svojim 1-inčnim i Pop-out kamerom koja se izvlači - nešto što je do sada bilo moguće videti samo na fotoaparatima. Ono što je takođe interesantno jeste da je glavna kamera na sva tri modela optički stabilizovana, kao i da ima podesiv otvor blende - od f/1.4 do f/4.0, odnosno od f/1.6 do f/4.0.

Ovo omogućava telefonima Huawei Pura 70 serije da u dnevnim uslovima prilagode količinu svetla koja je neophodna za idealnu fotografiju, sa neprevaziđenim dinamičkim rasponom, živopisnim bojama, jasnoćom i zavidnim nivoom detalja.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Suprotno, kombinacija optičke stabilizacije i podesivog otvora blende je pravi recept u uslovima slabog osvetljenja, a rezultat su odlično eksponirane i oštre fotografije, bez šuma i artefakta, koje zadržavaju detalje i kvalitet boja.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Niko ne voli mutne slike, a zahvaljujući podršci za kreiranje snimaka ultra-brzine, Pro i Ultra modeli su u stanju da zamrznu vreme i da sa neverovatnim nivoom detalja i oštrine uhvate objekte u pokretu, bez obzira da li je reč o osobi koja trči, koja vozi bicikl ili o automobilu koji se kreće velikom brzinom.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Inovacije tu ne prestaju. Sva tri modela u ponudi poseduju telephoto modul, a ono po čemu se Huawei Pura 70 Pro i Huawei Pura 70 Ultra izdvajaju jeste 3.5x optički zum, kao i f/2.1 otvor blende - najveći na nivou industrije. Ovo im omogućava da uslikaju portrete profesionalnog izgleda, kao i udaljene objekte u neverovatnom kvalitetu, bez obzira da li je dan ili noć.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Takođe, telephoto kamera se na ova dva modela može koristiti i za makro fotografiju, i to na način kakav do sada nije viđen na pametnom telefonu. Potrebno je samo približiti telefon na do 5 cm blizine, a pritiskom dugmeta zatvarača otvoriće se jedna potpuno nova dimenzija.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Huawei Pura 70 serija donosi i ultraširokougaonu kameru koja zadržava kvalitet boja glavnog senzora i omogućava da se u kadar smesti ono što je inače izvan domašaja, kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru. Širokougaonu sposobnost poseduje i kamera na prednjoj strani uređaja, što je izuzetno korisno u trenucima kada je potrebno fotografisati grupni selfi.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Google aplikacije sada dostupne i kroz AppGallery prodavnicu

Inovacije koje donosi Huawei Pura 70 serija mogu se videti i u unapređenjima softvera. Zahvaljujući rešenju treće strane, u AppGallery prodavnici aplikacija korisnici sada mogu direktno da preuzimaju Google, kao i sve druge aplikacije za koje je nekada bio bila potreban GSpace ili apkpure.

Sve što je potrebno kako bi se ove aplikacije preuzele na telefon jeste da se pretraže u AppGallery-ju. Nakon što se prvi put pokrene instalacija, dovoljno je samo prihvatiti i instalaciju dodatnih komponenti koje će korisnicima omogućiti da povežu svoj Google nalog, a samim aplikacijama pružiti neophodne datoteke za pravilan rad.

AppGallery nudi širok izbor aplikacija, kako domaćih, tako i svetskih. Međutim, ukoliko korisnici ne mogu da pronađu aplikaciju koju traže, uvek mogu pristupiti Google Play prodavnici, koju će pronaći pretraživanjem unutar AppGallery-ja.

Cena i dostupnost u Srbiji

Huawei Pura 70
Izvor: Huawei

Domaći kupci već sada mogu naručiti neki od modela Huawei Pura 70 serije kod operatora A1, Yettel ili MTS, kao i u slobodnoj prodaju, odnosno u Gigatronu, Tehnomaniji i Tehnomediji. Oni koji do 30. maja rezervišu svoj uređaj, na poklon dobijaju bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro 3, čija redovna cena iznosi 27.990 dinara.

Cene uređaja Huawei Pura 70 serije:

  • Huawei Pura 70 - 129,999.00 din.
  • Huawei Pura 70 Pro - 149,999.00 din.
  • Huawei Pura 70 Ultra - 184,999.00 din.

/PROMO TEKST/