Srebro

iPhone 15 Pro Max kamerama potukao konkurenciju, ali nije skinuo kralja

Prema testu DxOMark laboratorije, kamere iPhone 15 Pro Max telefona su druge najbolje na svetu

Izvor: YouTube / MacRumors

Lansiranje novih iPhone pametnih telefona je privuklo veliku pažnju svetske javnosti, a nakon početka prodaje na mnogim tržištima, stižu nam i prvi rezultati testova. Jedan od njih je i test kvaliteta kamera poznate DxOMark laboratorije, koja je dala svoj sud o modulima na poleđini iPhone 15 Pro Max modela.

Očekivano, iPhone 15 Pro Max je kvalitetom kamera oduševio, a finalna ocena DxOMark-a je sjajnih 154 poena. Ovim ukupnim rezultatom, najskuplji Apple telefon na tržištu je prestigao velikane kao što su Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro, vivo X90 Pro, Google Pixel 7 Pro i Honor Magic5 Pro, ali to nije bilo dovoljno da zauzme prvo mesto na lestvici i svrgne ovogodišnjeg kralja - Huawei P60 Pro.

DxOMark je posebno pohvalio tačnost boja i kontrast, odličnu obradu tonova kože, kao i tačnu ekspoziciju, čak i u noćnim uslovima. Laboratorija smatra da su fotografije uslikane iPhone 15 Pro Max telefonom veoma detaljne u dnevnim uslovima, a da je autofokus brz i tačan.

Nova periskopska kamera, sa 5x optičkim zumom, je ocenjena kao odlična nadogradnja, a ono što nikoga neće iznenaditi jeste da iPhone, uprkos nekim nedostacima, ostaje apsolutni kralj kada je snimanje videa u pitanju - a to se i vidi ako uporedimo rezultate sa onim koji je ostvario P60 Pro:

  • Kvalitet fotografija glavne kamere je apsolutno na strani Huawei P60 Pro (157 naspram 153 poena)
  • Zamućenosti pozadine je na istom nivou na oba uređaja (80 poena)
  • Zumirane fotografije su ubedljivo najkvalitetnije na Huawei P60 Pro (158 naspram 142 poena)
  • Ultraširokougaone fotografije su superiorne na Huawei P60 Pro (119 naspram 104 poena)
  • Ako želite kvalitetan video, dileme nema - iPhone 15 Pro Max je neprikosnoven (158 naspram 147 poena)

Koliko je vama važan kvalitet fotografija? Recite nam u komentarima.

BONUS VIDEO: