Uskoro

Uzbuđenje raste: Apple uskoro prikazuje novi iPhone

Interesovanje za iPhone 15 seriju bi moglo da bude ogromno, kažu analitičari.

Izvor: SmartLife / KapitalRS

Apple je ove godine ostvarivao dobre, ali ne i nezaboravne rezultate, sa rastom akcije od 38% do sada. Iako su berze bile uzbuđene zbog novootkrivenog potencijala veštačke inteligencije, glavni focus je bio na kompanijama koje su u direktnoj vezi sa ovom tehnologijom, kao što su Nvidia i Microsoft – a neki akcionari su ignorisali činjenicu da Apple već godinama razvija mašinsko učenje i ne planira da stane.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Apple-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Ipak, Apple zna kako da privuče pažnju investitora, a otkrivanje najnovijeg iPhone-a svakako neće proći ispod radara. Kompanija će 12. i 13. septembra prikazati svoj najnoviji proizvod, iPhone 15, kao i novi Apple Watch model i poslednji iPad mini. Era Stiv Džobsa možda se završila, ali iPhone je i dalje neprikosnoven po profitu, sa 48,5% udela u ukupnom prihodu kompanije.

Uvaženi Wedbushov analitičar, Den Ajvs, procenjuje da oko 250 miliona iPhone-a širom sveta nisu zamenjeni u protekle četiri godine, a prosečan korisnik ovog uređaja prelazi na novi model svake dve ili tri godine. To znači da bi zanimanje za novi model moglo biti ogromno.

Apple je u avgustu premašio očekivanja kada je objavio da je uslužni sektor porastao za 8%. Ova oblast trenutno zauzima drugo mesto po profitu, iako u nekim odsecima nije ostvarila rezultate u skladu sa prognozama. Izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, naglasio je da su veštačka inteligencija i mašinsko učenje deo praktično svakog proizvoda kompanije.

Investicione banke su optimistične i smatraju da će cena akcije Apple-a nastaviti sa rastom. JP Morgan prognozira cenu od 215 dolara, dok Citigroup očekuje rast od oko 34% na 240 dolara.

Izvori: MarketWatch, Statista, Yahoo News, CNBC, The Independent, Benzinga

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/