Premijera!

Sve(t) će stati večeras u sedam - Apple predstavlja iPhone 14!

Autor Marko Čavić

Znamo da ćete i vi pratiti premijeru ili makar čitati nakon nje o novim iPhone 14 telefonima.

Izvor: Apple

Kompanija Apple za večeras je zakazala premijeru iPhone 14 telefona, kojih će biti ponovo četiri, ali u nešto drugačijim izdanjima i sa međusobno jasnije izraženim razlikama.

Osim četiri nova iPhone 14 telefona moguće je da ćemo videti i tri nova Apple sata, možda i Apple AirPods Pro slušalice nove generacije, a čućemo verovatno i o uspesima kompanije u domenu servisa i drugih sektora u kojima Apple posluje.

Očekuje se i najava nekih novih Apple TV ekskluziva ili novih sezona popularnih serija za koje je Apple dobio i prestižne nagrade kao prvi streaming servis, a centralni događaj pratiće publika širom sveta, ali i uživo, nakon gotovo tri godine pauze zbog korone.

Ovo je ujedno i najranija iPhone premijera još od 2016. godine, a o tome zašto Apple žuri smo već pisali na linku. Očekujemo, dakle, četiri iPhone 14 telefona, od kojih će neki imati Apple A16 Bionic čip, a neki će imati i prethodnu generaciju, ali za sve telefone očekujemo iOS 16 i unapređene karakteristike koje uključuju (još) bolje kamere, velika poboljšanja u domenu personalizacije i privatnosti, koja nastavlja da privlači sve više korisnika ka ovim telefonima.

Takođe, sva četiri telefona imaće novi Face ID sistem i moguće drugačiji notch koji to možda više uopšte neće ni biti, nego će imati oblik pilule, kakav sad ima Mate40 Pro, recimo, što sa sobom donosi i kvalitetnije 3D skeniranje lica i opet - više privatnosti i sigurnosti u ono što iPhone čuva o korisnicima.

I ovaj događaj pratićemo zajedno uživo, kao i svaki do sada, zato vas čekamo 7. septembra u 19:00 na omiljenom mestu!

Šta vi očekujete od Apple premijere večeras?