Šta je, bre, ovo?!

FRONTIER FLAGSHIP TELEFON: Prva kamera od 194 megapiksela i novi, moćniji Snapdragon čipset

Procurele su prve prave slike novog telefona sa prvom ovako moćnom smartfon kamerom.

Izvor: SmartLife / Twitter / @evleaks

Poznati dojavljivač, poznat i kao Twitter taster, Evan Blass objavio je slike novog flagship Frontier telefona čije smo rendere videli i ranije.

Prve prave slike poklapaju se sa onim što je procurelo ranije, a definitivno se radi o prvom telefonu sa kamerom rezolucije 194 megapiksela.

Kompanija Motorola tako bi mogla vrlo brzo da bude prva smartfon kompanija sa ovako moćnom kamerom, makar kad je broj megapiksela u pitanju, a premijera bi mogla da se desi do kraja februara kažu neki izvori, dok drugi tvrde da će biti čak u julu.

Motorola Frontier tako izgleda ne donosi Samsung ISOCELL HP1 senzor, a druge dve kamere će biti ultraširoka rezolucije 50 megapiksela i telefoto rezolucije 12 megapiksela.

Veličina glavnog senzora trebalo bi da bude 1/1.5 inča uz OIS tehnologiju koja je zadužena za optičku stabilizaciju kadra i smanjenje podrhtavanja priliko snimanja video priloga. Ekran je dijagonale 6,7 inča, pOLED tipa uz 144 Hz osvežavanje i FHD+ rezoluciju. Biće to i jedan od telefona čija se baterija kapaciteta 4.500 mAh puni najbrže, jer bi trebalo da podržava punjenje do 125 vati, odnosno do čak 50 bežično.

Motorola Frontier će biti i jedan od prvih telefona sa novim Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipsetom.

Skener otiska prsta trebalo bi da bude u samom ekranu, a o selfi kameri još uvek nema podataka, osim ranijih da će joj rezolucija biti 60 MP. Ono što se sa slike još vidi je nova pozicija Motorola logotipa, koji je sad u sredini zadnjeg panela, možda zbog kamere na vrhu, a kod kamere je i trostruki LED blic. Android bi trebalo da bude verzije 12 sa MyUX korisničkim okruženjem Motorola kompanije, ali zasnovan na čistoj Android OS verziji.