Jeftin i dostupan

HONOR 50 LITE STIGAO U SRBIJU: 5 kamera, brzo punjenje od 66 vati i ekran bez ivica

HONOR 50 Lite namenjen je korisnicima koji traže moderan i svestran uređaj po dobroj ceni.

Izvor: SmartLife / HONOR

Pre svega ono najvažnije, a to su dve stvari - HONOR 50 Lite ima GMS tj. sve je regularno što se Google aplikacija i Play prodavnicu, a što se cene tiče - 321 evro u trenutku pisanja teksta.

Novi model prati lansiranje HONOR 50 uređaja, koji je, takođe dostupan u Srbiji.

HONOR 50 Lite ima FullView ekran dijagonale 6,67 inča, što je oko 17 centimetara, i gotovo da nema ivice oko sebe sa tri strane - svega jedan milimetar, što čini da ekran u odnosu na prednju stranu zatvori čak 94,4% ukupne površine.

Rezolucija je Full HD+ (1.080 x 2.376) i formira matricu od 391 piksela po inču na IPS LCD tipu ekrana sa DCI-P3 prikazom boja i automatskom konverzijom temperature prikaza i automatskim podešavanjem jačine pozadinskog osvetljenja.

Prednja površina “prosečena“ je selfi kamerom u gornjem, levom uglu, koja je rezolucije 16 MP (f/2.0 sa fiksiranim fokusom i wide podrškom) uz dodatni senzor, koji pomaže prilikom fotografisanja selfija i portreta jedne ili više osoba.

Ekran podržava i eBook režim čitanja elektronskih knjiga, ima TÜV Rheinland sertifikat za suzbijanje lošeg uticaja plavog dela spektra svetlosti, koji je implementiran po hardverskom rešenju, a ne softverski. HONOR 50 Lite podržava i Dark Mode, koji je svakako deo Android 11 sistema, a osim toga, sa softverske strane tu je još Magic UI 4.2 korisničko okruženje.

Glavna kamera je rezolucije 64 MP, otvor blende joj je f/1,9 i podržana je autofokusom (ostale karakteristike kamere su 26 mm (wide) i 1/1.7" senzor), a uz nju su tu ultraširokougaona kamera rezolucije 8 MP i dve kamere za proračun kadra i makro kamera, obe rezolucije dva megapiksela. Sve tri poslednje kamere imaju fiksiran fokus. Podržano je Full HD video snimanje sa do 30 fps i HDR tehnologija, uz asistenciju dvostrukog LED blica.

Unutra se nalazi Qualcomm Snapdragon 662 čipset sa 6 GB RAM i 128 GB memorije. Podržana je 4G/LTE veza, kao i svi uobičajeni načini konekcije sa uređajima iz okruženja, uključujući NFC za tagovanje i plaćanje.

HONOR 50 Lite ima bateriju kapaciteta 4.300 mAh, koja se za 10 minuta napuni do 40% kapaciteta, a brzina punjenja je 66 vati. Punjač, zaštitna folija unapred zalepljena na ekran i silikonska futrola su deo standardnog prodajnog pakovanja, a telefon je već dostupan u Srbiji i regionu u slobodnoj prodaji i kod domaćih operatora.

Zvanična HONOR 50 Lite cena je 37.990 RSD.

Kako vam se čini HONOR 50 Lite?