Zlato i dijamanti

NAJSKUPLJI PLAYSTATION 5 NA SVETU: Prosečan Srbin treba da radi 47 godina da bi mogao da ga kupi!

Ništa ne govori da ste bogati kao zlatom optočeni svakodnevni uređaji, a kompanija Caviar pobrinula se da takvih proizvoda ne manjka za sve sa poprilično dubokim džepom.

Izvor: SmartLife / Caviar.global

I dok najskuplji zlatni PlayStation 5 kompanija Caviar prodaje po ceni od preko 36 miliona dinara, za nešto skromiju, ali i dalje bogatu klijentelu tu je i pozlaćena varijanta od nešto skromnijih milion i 275 hiljada dinara.

Caviar - zlatna kolekcija
Izvor: YouTube / Caviar Global

Prime Gold kolekcija

Odnedavno kompanija Caviar je obogatila svoju ponudu i sa novom Prime Gold kolekcijom koja obuhvata i Apple uređaje: iPhone 13 Pro i Pro Max sa potpuno zlatnim kućištem po ceni od 4,2 miliona dinara, Airpods slušalice u zlatnoj i pozlaćenoj varijanti, kao i iPad Mini u verziji sa pozlatom i zlatnim kućištem.

Možda će vas zanimati

Iako je razlika između pozlaćenih i zlatnih slušalica ogromna - pozlaćene su oko 600 hiljada dinara, a zlatne skoro 7 miliona dinara, nigde se ne pominje težina, pa se plašimo da ove skuplje mogu biti ozbiljno teže od pozlaćene varijante. Pozlaćena varijanta Airpods slušalica napravljena je u ograničenoj seriji od 99 komada, dok zlatnih ima samo 9. Obe imaju ugravirane šare po sebi, a rajf je napravljen od krokodilske kože.

iPad Mini

iPad Mini je još ekskluzivniji i skuplji, sa ubačenim dijamantima od 4 mm i cenom od 660 hiljada dinara za pozlaćenu, odnosno 8,5 miliona dinara za verziju sa zlatnim kućištem. Apple iPod Mini serija je napravljena u 99, odnosno samo 6 komada, što je čini još privlačnijom za kolekcionare. Kućište takođe sadrži reljefne oblike i Caviar logo, a obe verzije dolaze sa 256 GB skladišnog prostora, ukoliko nekoga to uopšte i interesuje.

PS5

PlayStation 5, sa druge strane dolazi u tri verzije. Narodna varijanta košta svega 1,2 miliona dinara i poseduje kućište sa pozlatom od 24-karatnog zlata, sa reljefnim šarama na njemu i specijalnim postoljem od abonosa. Uz sve modele dolazi i specijalni kožni džojstici sa pozlaćenim pečurkicama i prepoznatljivim reljefnim šarama. Dok je ova verzija napravljena u 99 komada, varijanta sa potpuno zlatnim kućištem od 18-karatnog žutog zlata košta malo preko 35 miliona dinara i ukoliko vam se sviđa predlažemo da požurite jer je u skladu sa generacijom PlayStation konzole napravljeno samo 5 komada.

Specijalni PS5

Sa težinom od skoro 4 kilograma, Golden Rock varijanta PlayStation 5 konzole je jedinstven uređaj sa kućištem koje podseća na deo nepravilne stene (zlatne). Dizajn je jedinstven, džojstici su drugačiji i napravljeni od krokodilske kože, tako da naglašavaju da se radi o nečemu skupom i nesvakidašnjem. Ova verzija je nekih milion i po skuplja od regularne zlatne verzije, ali ukoliko radite u Srbiji za prosečnu platu, trebaće vam oko 565 takvih plata za ovaj jedan PlayStation.