Dobra osnova

HUAWEI MATEPAD 11: Prvi tablet sa HarmonyOS sistemom stigao u Srbiju zajedno sa tastaturom i novom M olovkom

MatePad 11, tastatura sa preklopom i olovkom omogućavaju solidnu zamenu za laptop i Office upotrebu i omogućavaju slikanje u pokretu.

Izvor: SmartLife / Huawei

Kompanija Huawei u Srbiji je predstavila svoj sledeći HarmonyOS uređaj.

Do sada smo upoznali pametne satove Huawei Watch 3 i 3 Pro, slušalice FreeBuds 4 i sad MatePad 11 tablet, zajedno sa tastaturom na preklop i novom olovkom M Pencil.

Osobenost tableta, pored nešto veće dijagonale, koja je uobičajeno 10-ak inča, jeste nova opcija kolaboracije sa drugim uređajima i ekranima.

Uz Window Lock možete da radite na dva zadatka u istoj aplikaciji, dok zahvaljujući Multi-Window funkciji možete istovremeno otvoriti i do četiri različite aplikacije. Ovo je praktično ukoliko čitate bitan izveštaj ili prisustvujete online sastanku, a ujedno želite da hvatate beleške ili zapišete svoja razmišljanja.

Takođe, nova organizacija radne površine donosi lakši pregled informacija. Korisnički interfejs Huawei MatePad 11 je pregledan i čist, a posebno je pogodno što novi Bottom Dock prikazuje one aplikacije koje su poslednje korišćene ili su često u upotrebi. Sada tablet možete da koristite i kao jedan od povezanih ekrana Huawei telefona ili računara, odnosno monitora, ako oni podržavaju Multi-Window Collaboration opciju.

Multi-Window Collaboration omogućava da sadržaj prevlačite sa jednog uređaja na drugi, bez posebnih opcija povezivanja, jer su svi svejedno već povezani, kao i da projektujete jedan uređaj na drugom. Recimo, na računari Huawei MateBook možete da vidite kompletan interfejs telefona i/ili tableta i da ih koristite kao da su vam oni pod prstima, a da se oba uređaja daleko od vas. To uključuje i pozive, razmenu poruka, mejlova i sve druge opcije sa telefona i tableta.

Povežite slušalice FreeBuds 4 na oba uređaja, recimo na računar i tablet MatePad 11, i na oba ćete istovremeno moći da ih koristite kako vam na kojem zatreba slušanje ili reprodukcija muzike i pozivi. Multi-Window Collaboration se ostvaruje pomoću Huawei Share/NFC veze i Bluetooth i Wi-Fi konekcije, tako da prenos slika i datoteka ne traje dugo i odigrava se gotovo instant.

Ovaj tablet je idealan za posao i za buduće školarce, jer omogućava korišćenje Huawei Docs aplikacije, koja je u potpunosti kompatibilna sa Microsoft Office paketom, kao i sa Google Docs i drugim sličnim paketima za obradu teksta, tabela i drugo. Takođe, tablet podržava Petal Maps sa detaljnim i aktivnim mapama Srbije i celog sveta, uz glasovno navođenje i AppGallery prodavnicu, kao i Petal Search opciju za instalaciju aplikacija i igara. Ima četiri zvučnika sa strane za stereo reprodukciju zvuka i povećan broj mikrofona za bolje hvatanje glasa sa svih strana prilikom onlajn sastanaka, nastave i razgovora.

Osim toga magnetna preklopna tastatura pretvara tablet u mini računar i olakšava unos velikih količina teksta, a digitalna olovka druge generacije, M Pencil, omogućava izmenu vrhova, podržava do 4.096 nivoa pritisaka na ekran i pruža prirodniji osećaj tokom pisanja, unosa brojeva i sadržaja uopšte. Korisnik može da koristi i opciju unosa rukopisa, koji će softver pretvarati u kucani tekst ili brojeve, ako je u pitanju unošenje formula i obrazaca.

Novi MatePad 11 prvi je Huawei tablet koji ima ekran sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Prikaz sadržaja je unapređen, a boje su verodostojne i žive zahvaljujući DCI-P3 standardu, koji ovaj ekran podržava (rezolucija je 2K, a dijagonala u centimetrima oko . Ovaj uređaj dizajniran je tako da smanji treperenje i izloženost plavom svetlu, a koji združeno mogu štetno delovati na vid korisnika.

Cena Huawei MatePad 11 je 56.999 RSD tj. oko 485 evra.

Cena M Pencil druge generacije je 10.999 RSD, odnosno oko 93 evra i magnetna tastatura sa preklopom je 12.999 RSD tj. 110 evra okruglo. Na Huawei MatePad 11 tablet lako ćete povezati i miša, a Huawei prodaje jednog idealnog za 2.999 RSD, odnosno za oko 25 evra.

Ukupna cena tableta sa svim dodacima je oko 713 evra.

Huawei MatePad 11 tablet specifikacije:

  • 253 x 165 x 7.3 milimetra, 485 grama, polikarbonatno kućište, magnetni držač olovke
  • 11 inča IPS LCD, 120 Hz, 2.560 x 1.600 piksela, 5.63:9 odnos stranica, 276 ppi, DCI-P3
  • Qualcomm Snapdragon 865 (7 nm+), 1 x 2,84 GHz Kryo 585 & 3 x 2,42 GHz Kryo 585 + 4 x 1,8 GHz Kryo 585, Adreno 650 GPU
  • HarmonyOS 2.0 sa podrškom za miša, tastaturu i napredne opcije deljenja sadržaja
  • 64 / 128 / 256 GB memorije sa 6 GB RAM, microSDXC dodatni slot
  • 13 MP glavna kamera pozadi, f/1.8, PDAF, blic
  • 8 MP selfi kamera, f/2.0 optika, ne podržava skeniranje lica
  • 7.250 mAh baterija, brzo punjenje 22,5 vati i bežično punjenje i punjenje drugih uređaja bežično 5 vati
  • Wi-Fi 6, 802.11 a/b/g/n/ac/ax, 2 x 2 MIMO, 2,4 GHz i 5 GHz; Bluetooth v5.1 podržava BLE, SBC, AAC i LDAC HD Audio; USB Tip-C sa 3.0; GPS, GLONASS, BeiDou, GALILEO i QZSS
  • Akcelerometar, kompas, senzor automatskog osvetljenja ekrana, Holov senzor, žiroskop, 4 mikrofona i 4 zvučnika, HUAWEI Histen 7.0 zvučni efekat, USB Type-C kabl sa 3,5 mm priključkom, ne podržava skener otiska prsta.

Kako vam se sviđa Huawei MatePad 11 tablet sa dodacima?

Tagovi