iPhone Fold

APPLE SPREMA SVOJ SAVITLJIVI TELEFON: Imaće ekran od 8-inča i očekujemo ga 2023. godine

Novi segment tržišta koji je Samsung kreirao sa pametnim telefonima sa savitljivim ekranom predstavlja trn u oku Apple, pa se šuška da ova kompanija već ozbiljno radi na svom modelu, koji možemo da očekujemo već za dve godine.

Izvor: MONDO / Apple

Dok se konkurencija takmiči ko može da napravi telefon sa savitljivim ekranom koji ne puca pod pritiskom, Apple sve ozbiljnije razmišlja da se ubaci u trku za novu generaciju pametnih telefona. Sa jasno definisanom segmentacijom između iPhone telefona i iPad tableta, telefoni sa velikim ekranom bi uneli dodatnu pometnju u sterilnu podelu svojih uređaja koju Apple gaji godinama.

Pravi trenutak?

Dok su Samsung, Motorola i Huawei ozbiljno pristupili telefonima sa savitljivim ekranom, možda je odluka da se Apple priključi trci sada pametna, jer ovi uređaji još uvek nisu dovoljno popularni da bi bilo kasno, a tehnologija je dovoljno razvijena, da Apple može da odabere najbolja rešenja konkurencije i predstavi svoj uređaj.

Evo šta trenutno konkurencija nudi na tržištu telefona sa savitljivim ekranom:

Čuveni Apple analitiča Ming-Či Kuo tvrdi da savitljivi iPhone možemo očekivati već 2023. godine. Prema tvrdnjama koje Ming-Či Kuo dobija iz neimenovanih izvora iPhone sa savitljivim ekranom će otvarati QHD+ OLED ekran dijagonale 8 inča koji će praviti Samsung.

Kuo takođe tvrdi da će jedna od tehnologija koju Apple usvaja biti rešenje za detekciju dodira koje se bazira na srebrnim nano-nitima, i koje bi moglo da progura Apple ispred konkurencije na duge staze. Sudeći po tvrdnjama, Apple ovu tehnologiju već koristi na HomePod uređajima, kako bi je isprobao i spremio za izazovne uslove rada.

Hibridni iOS

Sa druge strane, Apple već ima spreman operativni sistem koji koristi na tabletima, pa bi novi iOS na uređajima sa savitljivim ekranima mogao da bude hibridna verzija između one za telefon i one za tablet. A možda bismo konačno mogli da vidimo podršku za Apple Pencil i dobijemo nešto slično što Samsung pokušava da uradi sa novom generacijom Note telefona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.