Električni trotinet

FORMULA 1 MEĐU ELEKTRIČNIM TROTINETIMA: Zujite po gradu sa stilom - sa Mercedes potpisom (VIDEO)

Xiaomi predstavio novu verziju svog Pro 2 električnog trotineta u saradnji sa Mercedes-AMG Petronas F1 timom.

Izvor: MONDO / Xiaomi

Pomama za električnim trotinetima postala je globalni trend koji sve više uzima maha, kako u svetu, tako i kod nas.

Električni trotineti su jeftina, jednostavna alternativa gradskom prevozu, a pritom ne zagađuju okolinu i za njihovu vožnju vam, bar još uvek, nije potrebna posebna dozvola.

Pored činjenice da su dovoljno kompaktni da ih možete poneti sa sobom kad se za to ukaže potreba, njihova autonomija je sasvim dovoljna za nekoliko gradskih vožnji u urbanim sredinama.

Jedan od proizvođača koji ima širok dijapazon proizvoda, kompanija Xiaomi, odlučila se da predstavi specijalnu verziju modela Pro 2 napravljenu u saradnji sa Formula 1 timom Mercedes-AMG Petronas. Xiaomi je prošle godine isporučio preko 1,3 miliona električnih trotineta, a najnoviji model Pro 2 je njihov pokušaj da predstave nešto drugačije za ljubitelje brze vožnje.

Specijalna verzija Pro 2 modela zadržava minimalistički stil trotineta, sa prepoznatljivim plavo-belim obeležjima Mercedes-AMG Petronas F1 tima na prednjem točku i bazi trotineta. Inspiracija dolazi od čuvene serije Srebrnih Strela, trkačkih Mercedes automobila, koji su dominirali trkalištima širom sveta tridesetih godina prošlog veka. Prepoznatljiv dizajn je preuzeo Mercedes Benz Formula 1 tim, koji se koristi i danas, sa prepoznatljivom srebrno-crnom kombinacijom i zeleno-plavim elementima.

Po informacijama dostupnim na zvaničnom Xiaomi sajtu, saradnja sa F1 timom nije doprinela boljim performansama, pa se specijalna verzija neće mnogo razlikovati od regularnog Pro 2 modela.

Ovo nikako ne treba da zvuči loše, jer Pro 2 raspolaže sa električnim motorom snage 300 W, koji može da razvije maksimalnu brzinu od 25 km/h, sa autonomijom od odličnih 45 km. Sve to je spakovano u telo težine 14,2 kg, dok se za kočenje brine E-ABS sistem sa disk kočnicama na točkovima od 8,5 inča. Maksimalna težina koju podržava Pro 2 je 100 kg, a vreme punjenja je oko 8 do 9 sati.

Ugrađeni ekran će vam prikazivati brzinu vožnje, a tu su i prepoznatljivi bezbednosni elementi: prednji, zadnji i bočni reflektori, prednje svetlo jačine 2 W koje osvetljava 10 metara ispred vozača.

Iako prodaja i cena u Srbiji još nisu najavljeni, preporučena cena za EU tržište je 799 evra, a cena “običnog” Pro 2 električnog trotineta u zvaničnoj Mi prodavnici kod nas je 69.990 dinara.

Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes AMG-Petronas F1 električni skuter video (MobIT)
Izvor: Xiaomi

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Tagovi