Uređaji

5G TRANSFORMIŠE INDUSTRIJU MESA: Veštačka inteligencija čini da prasići budu zdraviji, a farmerima se olakšava posao

Kompanija iz Kine ima još nekoliko vrlo zanimljivih trikova u rukavu!

Izvor: YouTube/ Printscreen/ Wake

Kompanija Huawei je imala tešku godinu iza sebe, a kako stvari stoje situacija se neće promeniti u skorije vreme.

Sankcije koje je uvela Trampova administracija su značajno uticale na prodaju Huawei telefona.

Iako je Huawei jasno svima stavio do znanja da se neće povući iz sveta pametnih telefona, oni će se koncentrisati i na druge izvore zarade. Pored ostalih usluga, 5G mreže, pametnih telefona, satova i drugih uređaja, Huawei želi da se vrati i tradicionalnim industrijama. Ta kompanija radi na razvoju veštačke inteligencije koja će se koristiti na farmama!

Kina poseduje najveću industriju uzgoja svinja, a polovina prasića na svetu se nalazi upravo tamo. Tamošnje farme će biti unapređene 5G tehnologijom, a koristiće se veštačka inteligencija, kako bi se vodilo računa o broju prasića, ali i kako bi se pratile bolesti. Tehnologija prepoznavanja lica je toliko napredovala da može da prepozna svaku svinju ponaosob, dok druge tehnologije nadgledaju njihovu težinu, dijetu i vežbanje.

Mislite da je sve ovo previše? Pročitajte, onda naučno dokazanu tezu - svinje vole da igraju igre!

I drugi tehnološki giganti (Alibaba i JD.com) iz te zemlje sarađuju sa kineskim farmerima kako bi razvili nove tehnologije: "Svinjogojstvo je još jedan primer kako mi pokušavamo da oživim tradicionalne industrije sa informacionim i komunikacionim tehnologijama, a sve kako bi napravili veću vrednost te industrije u 5G eri" - istakao je portparol te kompanije, prenosi BBC.

Osnivač i predsednik kompanije Huawei, Ren Žengfei je najavio rudarsku laboratoriju za inovacije u severnoj kineskoj provinciji Shanki. Ta kompanija će razvijati tehnologije za rudnike uglja, koje će dovesti "do manje radnika, veće bezbednosti i više efikasnosti", a takva tehnologija će omogućiti rudarima da na posao nose samo odelo i kravatu!

Ren Žengfei je istakao da će SAD teško ukloniti kompaniju Huawei sa crne liste kineskih kompanija: "Mi možemo da preživimo i bez da se oslonimo samo na prodaju telefona", zaključio je on.

Kako se vama čini upotreba 5G-a u ovakve svrhe?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.