Isključena!

ZABRANJENA NAJPOPULARNIJA DRUŠTVENA MREŽA: Zbog Trampa i nasilja isključeni serveri aplikacije i sajta!

Google i Apple su izbacili Parler iz svojih prodavnica, a Amazon kompanija ukinula je hosting podršku odmah nakon toga.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Veliki problemi za Parler - Amazon je isključio hosting ovoj aplikaciji, koja je gotovo prestala da funkcioniše u nedelju, 10. januara.

Parler sajt je nedostupan, a aplikacija jednostavno ne učitava više ništa od sadržaja.

Amazon Web Service je u pisanoj izjavi pred isključivanje Parler servera objasnio da ne želi da pruža uslugu strani, koja nije u stanju da prekine pozive na nasilje protiv drugih. Mreža Parler je postala popularna nakon što je svoj profil na njoj otvorio i Donald Tramp, a onda se na nju preselili i njegovi sledbenici.

Na Parler-u je u poslednjih nedelju dana bilo mnogo javnih poziva na nastavak nasilja, zbog čega je mreža, koja se inače predstavlja kao slobodno, na udaru kritike, a njeni kreatori su direktno prozvani da nisu u stanju da suzbiju govor mržnje i druge loše stvari.

Tramp je na Parler mreži imao i veliku “Stop the Steal“ kampanju, koja je bila izuzetno popularna i koja je privukla veliku pažnju američkih, ali i svetskih medija.

Google i Apple su izbacili aplikaciju Parler iz svojih prodavnica aplikacija iz istih razloga zbog kojih je to učinio Amazon i Parler, ako uskoro ne nađe nove servere, koji su u stanju da opsluže ogroman broj korisnika, koji sad aplikacija ima - Parler će nestati zauvek.

U trenutku izbacivanja aplikacije iz mobilnih prodavnica Parler je bio najpopularnija aplikacija u svim kategorijama među besplatnim aplikacijama. Po broju preuzimanja Parler je bio popularniji čak i od TikTok, Facebook i svih drugih društvenih mreža, koje imaju daleko veći broj aktivnih korisnika.

Da li vi koristite Parler?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)