Sporna tema!

RUGALI SE KOMPANIJI APPLE, A SADA PRIKRIVAJU TRAGOVE: Kako stvari stoje, izgleda da će uraditi isto! (FOTO)

Već nedeljama se spekuliše da će primeniti isti poslovni model, za sada se nisu oglašavali!

Zanimljivo da to nije bila ni originalna ideja, već su to Oppo i Motorola prve uradile, ali je ipak kompanija Apple bila na udaru kritika i podsmeha od strane rivalskih kompanija, da bi iste potom to učinile na svojim telefonima.

Ove godine je Apple još jednom uzdrmao svet pametnih telefona nakon odluke da izbaci punjač i slušalice prilikom kupovine iPhone 12. Takva novina je dočekana isto kao i pre četiri godine, Apple je žestoko kritikovan, rivalske kompanije su se podrugivale, a kako stvari stoje i one će krenuti istim poslovnim modelom.

Naime, kompanija Samsung će već u januaru predstaviti, pa potom i izbaciti na tržište Galaxy S21 telefone. Izgleda da će se standardna, Pro i Ultra verzija prodavati bez punjača i slušalica! Iako nema zvanične informacije za tako nešto, sam Samsung nam je dao povod da poverujemo u to, pošto su brojni ljudi primetili da je ta kompanija počela da briše reklame u kojima su se "rugali" odluci kompanije Apple da izbaci punjačFacebook stranica Samsung Karibi je postavila reklamu za Galaxy telefone na kojoj se može videti fotografija punjača ispod koje piše: "Uključen uz vaš Galaxy". Nje sada više nema.

Samsung punjač za telefon
Izvor: MONDO / Samsung

I pored zaista čudnih okolnosti, kompanija Samsung ima priliku da bolje upravlja nastalom situacijom nego što je to Apple uradio. Kada je Apple sklonio punjač za telefon, on je promenio i kabl koji je dolazio uz te telefone, a svaki prethodni iPhone je dolazio sa adapterom tipa USB-A, dok su korisnici iPhone 12 dobijali kabl USB-C. Korisnici Samsung telefona neće imati takve probleme pošto su stariji adapteri kompaktabilni sa USB-C, odnosno su istog tipa.

Ranije smo preneli informaciju da će se u Brazilu Galaxy S21 modeli prodavati bez punjača i slušalica, a zanimljivo da je Samsung u Americi prodavao Galaxy Note 20 bez slušalica, ali svako ko je želeo iste, dobijao ih je potpuno besplatno. 

Ostaje da vidimo u narednim nedeljama kakvu će odluku kompanija Samsung doneti, pošto još uvek nema zvaničnih informacija!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / 9To5Google)