Entry level

NAJJEFTINIJI GALAXY TELEFONI: Dolaze nam uskoro i imaće skromnu cenu, ali i moderne opcije, pogledajte ih sve! (FOTO)

Najavljeni Galaxy Galaxy A12 i Galaxy A02s za naš region i već imamo sve što bi trebalo da znate o njima - opisom i slikama!

Već neko vreme se na internetu šuška o modelima kompanije Samsung Galaxy A12 i Galaxy A02s, koji bi trebalo da budu najpovoljniji ikad pametni telefoni ovog proizvođača.

I dok su oba modela potvrđena za Srbiju domaće cene nisu, ali smo saznali preporučene maloprodajne cene ovih telefona za EU - samo 179 evra za Galaxy A12 model i još niža cena od 150 evra za model Galaxy A02s.

Samsung Galaxy A12

Logično, novi Galaxy A12 nasleđuje Samsung Galaxy A11 uređaj, koji se trenutno kod nas prodaje po ceni od 152 evra. Donosi poboljšanja pre svega autonomije i kamere, tako će baterija biti kapaciteta 5.000 mAh i imaće brzo punjenje od 15 vati, što bi trebalo da obezbedi još duže trajanje baterije i još više zabave bez punjača.

Kamera je sa tri sočiva unapređena na četiri sočiva. Glavna kamera je sa 13 MPx unapređena na 48 MPx sa Noćnim režimom i Quad Bayer tehnologijom, ali su zadržane 5 MPx ultraširoka kamera i kamera za portrete i izračunavanje dubine polja, rezolucije 2 MPx. Četvrta kamera je nova i iste je rezolucije kao i poslednja opisana kamera, ali je makro tipa - za slikanje iz neposredne blizine. Kamera je smeštena u četvrtasti odeljak u gornjem, levom delu telefona, što je sad česta praksa većine proizvođača danas.

Samsung Galaxy A12 ima Helio P35 SoC čipset sa osam jezgara i dolazi u tri konfiguracije - 3 GB RAM-a i 32 GB memorije, 4 GB RAM-a i 64 GB memorije, kao i 6 GB RAM-a i 128 GB memorije, ali Samsung ne otkriva koja verzija će biti dostupna u Srbiji. Ekran je dijagonale 6,5 inča sa tzv. Infinite-V notch isečkom, u kojem je kamera rezolucije 8 MPx. Stavljena je HD+ rezolucija, a upotrebljen je IPS LCD tip ekrana, uz oko 270 ppi gustinu piskela.

Skener otiska prsta je smešten na bok, telefon ima Samsung Knox platformu i prodavaće se u beloj, plavoj i crnoj boji po preporučenoj ceni od 159, 179 i 199 evra za pomenute RAM konfiguracije. Korisnicima će na raspolaganju biti i sve moguće mreže, uključujući i LTE tj. 4G.

Samsung Galaxy A02s

Neobično ime telefona krije još jedan pristupačan Galaxy A Samsung telefon namenjen apsolutnim početnicima u svetu mobilne telefonije - ko je spomenuo decu i penzionere?! Nije potvrđeno, ali trebalo bi da ima Snapdragon 450 platformu, ekran dijagonale 6,5 inča Infinity-V tipa sa HD+ rezolucijom panela i oko 270 ppi.

Ovaj model ima 3 GB RAM i 32 GB interne memorije uz microSD podršku i Dual SIM istovremeno.

Ovog puta tu su tri kamere u jednom sistemu i to glavna rezolucije 13 MPx, ultraširoka rezolucije 5 i boke tj. kamera za merenje dubine polja rezolucije 2 MPx. I ovaj model podržava brzo punjenje od 15 vati, ali je baterija značajno većeg kapaciteta od prethodnika (Galaxy A01 modela) - 5.000 mAh. Podržan je Bluetooth, 3,5 mm audio, Wi-Fi 2,4 GHz, LTE tj 4G i Samsung Knox bezbednosnu platformu.

Oba telefona u Srbiji očekujemo početkom 2021. godine u slobodnoj i prodaji putem paketa svih domaćih operatora. Dizajn oba telefona imate priliku da vidite detaljno u našim galerijama slika.

Kako vam se sviđaju Galaxy A12 i Galaxy A02s?

Galaxy A telefoni video (MobIT)
Izvor: Samsung

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)