Plivanje sa delfinima

ODLAZAK U ZOOLOŠKI VRT VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTI: Gledaćete u životinje, ali znaćete da to nisu one! (VIDEO)

Izgledaju uverljivo, zar ne?

Izvor: Mondo, Mondo / NTV Houston

Napretkom tehnologije postavlja se pitanje šta ona sve može da zameni.

Tako postoje predviđanja da će veliki broj ljudi ostati bez poslova, a šta bi se dogodilo kad bi zamenili životinje u zoološkim vrtovima?

Postoji realna mogućnost da u budućnosti umesto delfina u akva parkovima i zoološkim vrtovima gledamo robote koji liče na njih! Čak će posetioci imati mogućnost da plivaju sa njima. Zvuči nerealno, a to nije budućnost, već sadašnjost u Kaliforniji. Inžinjerska kompanija Edge Innovations je napravila robot delfina čija cena iznosi 3 miliona dolara. Oni se nadaju da će upravo oni zabavljati publiku umesto životinja koji se nalaze u zatočeništvu. Ističu da će posetioci moći da plivaju sa robotskim belim ajkulama ili čak sa reptilima koji su dominirali planetom Zemljom pre više miliona godina!

"Više od 3.000 delfina se nalazi u zatočeništvu, a sve kako bi se zaradilo više od milijardu dolara, i to samo za iskustvo sa delfinima. Očigledno je da postoji potražnja da se oni vole i da se uči što više o njima. Želimo da iskoristimo taj apetit i da ponudimo drugačiji način da se zaljubite u njih" - istakao je osnivač i predsednik te firme Volt Konti. Pojedini evropski parkovi su zabranili ili limitirali broj divljih životinja u cirkusu. Ovaj delfin je težak oko 250 kilograma, a veličine je 2,5 metara, a njegova koža je napravljena od medicinskog silikona. "Kada sam ga prvi put videla, pomislila sam da bi mogao da bude pravi" - rekla je jedna žena koja se kupala sa ovim robotom.

Ova kompanija pokušava da proda svoje robote raznim kineskim parkovima, a veruju da mogu da prodaju 150 modela u naredne tri godine. Kada uzmete u obzir da jedan robot delfin košta nekoliko miliona dolara, nema sumnje da će zaraditi lepu cifru. Iz ove kompanije ističu da ovaj robot može sam da se isplati u samo nekoliko godina, jer mu nije potrebna zdravstvena nega i održavanje kao kod pravih delfina.

Robot - delfin (MobIT)
Izvor: NTV House

Da li biste se vi kupali sa ovim robotom, to jest delfinom?   

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi