Uređaji

SAMSUNG NE PLANIRA DA IZBACI EXYNOS: Otkriveni rezultati Galaxy S21 čipseta! (FOTO)

Rezultati ne obećavaju!

Samsung-ov naredni telefon vodeće serije, Galaxy S21, bi mogao da se "pojavi" naredne godine na događaju Unpacked.

Kao po običaju, nova linija Galaxy telefona će stići sa velikim brojem novina i unapređenja, u odnosu na Galaxy S20 seriju.

Kako pojedini inostrani portali izveštavaju, novi Galaxy model neće imati sporan procesor Exynos 1000 Soc. Nove informacije tvrde da će Samsung imati potpuno novi čipset, Exynos 2100. Uređaje S20 i Note 20 u Evropi napaja Exynos 990, detalj kako biste imali potpuniju sliku. Prema pisanju Geekbench-a, novi modeli će nositi broj SM-G996B (S20 broj modela je G98X). Koristiće osmojezgarnu arhitekturu (octa-core) sa ARM jezgrom koja dolazi sa frekvencijom od 2.21 gigaherca (GHz) i 8 gigabajta (GB) RAM memorije. Pošto će raditi na operativnom sistemu Android 11, pretpostavlja se da će ovaj telefon biti naslednik Galaxy S20 serije.

Taj portal je objavio i prvi benchmark test novog čipseta, rezultati su razočaravajući. Kada se uporedi sa Snapdragon 875 SoC, Exynos 2100 zaostaje u sirovom rezultatu benchmark testa. Exynos 2100 je postigao rezultat od 3060 u višejezgarnom procesu, dok je jednojezgarni imao rezultat od 1038. Oba rezultata su lošija od Exynos 1000 i Snapdragon 875 čipseta. To ne mora da znači da će ovaj čipset imati takve rezultate kada se finalizuje.

Izvor: MONDO / Geekbench

Korisnik Twitter-a, Ice Universe, poznat po tome što otkriva podatke o uređajima koji nisu izašli, je obelodanio više detalja o Exynos 2100 čipsetu. Ovaj osmojezgarni čipset će imati tri Cortex A78 CPU (procesora), kao i četiri Cortex A55 CPU, arhitektura čipseta tek treba da se potvrdi. Grafiku će napajati The Mali G78 GPU. Istakao je da je rezultat CPU frekvencije i benchmark testa veoma čudan u ovom trenutku. Ukoliko se ovi natpisi ispostave tačnim, novi Samsung-ov čipset najverovatnije neće uspeti da nadmaši performanse Qualcomm-ovog čipseta, ponovo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.