Uređaji

JOŠ SAMO DA PREŽIVIMO CENE: Opovrgnuta najveća zabluda o novim RTX 3080 i RTX 3090 grafičkim kartama! (FOTO)

Bez razloga se povela diskusija!

Kada je nVidia predstavila svetu novu generaciju grafičkih karti, serija GeForce RTX 30XX, mnogima je zapalo za oko novi 12-pin konektori koji povezuju ove produkte sa napajanjem.

To je dovelo do brojnih spekulacija i zabrinutosti na društvenim mrežama.

Naime, svi su mislili da će morati da izdvoje dodatni novac za PSU, odnosno napajanje. Iz nVidia-e uveravaju da to neće biti potrebno, ta kompanija je objavila grafikon koji pokazuje šta vam je potrebno od napajanja kako biste koristili novu liniju grafičkih karti. Kako god da okrenete, biće vam potrebno napajanje od minimum 750 vati (W) sa dva ulaza kako bi ona omogućila rad nove grafičke karte, kao i dual kabl za 8-pin konektor koji dolazi odvojeno od ovih grafičkih karti. Taj kabl od 12-pin koji može da uđe u dual 8-pin konektor će biti ekskluzivan samo za izdanje Founders Edition, što znači da ako kupite nVidia grafičke karte od MSI-a, Asus-a ili Gigabyte-a, nećete dobiti taj kabl.

Izvor: MONDO / nVidia

Prva grafička karta iz RTX 30XX serije je već izašla, u pitanju je RTX 3080 čija je cena 699 evra, 24. septembra izlazi moćniji model RTX 3090 i cena joj je 1499 evra, dok će u oktobru da izađe i najpristupačnija grafička karta iz ove serije RTX 3070 za 499 evra!

Kako vam deluje ovakav potez nVidia-e?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.