"Vazdušno" osveženje

APPLE NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Predstavili elegantni iPad Air, pa obradovali i nostalgičare sa dobro poznatim tabletom

Mogli ste na našem portalu da ispratite sve uređaje koji su predstavljeni na Apple-ovom događaju.

Izvor: MONDO / Apple

Kompanija Apple je predstavila nove uređaje na njihovom godišnjem događaju koji se održava u septembru.

Oni su svetu pokazali tri sata (dva nova i jedan unapređen), iPhone 12 čipset, kao i nove tablete!

iPad Air

Novi iPad Air ima dizajn koji je vidno inspirisan iPad Pro line modelima, okvir ekrana je manji, postoji ulaz za USB-C i dobijate punjač od 20 vati (W). Ovaj tablet ima ekran od 10.9 inči i Liquid Retina displej sa 2360x1640 rezoluciju. TouchID je integrisan u novo dugme koji se nalazi na vrhu uređaja. Uređaj napaja novi Apple-ov Bionic čipset koji će se nalaziti i u nadolazećim iPhone 12 telefonima. O specifikaciji i više detalja o ovom čipsetu, kliknite na ovu rečenicu.

Na pozadini ovog tableta se nalazi kamera kao i kod iPad Pro modela, ona ima 12 megapiksela uz kvalitet optike od f/1,8, a podržava 4K snimanje video klipova u 60 frejma po sekundi, ili čak 240 fps-a u slow-mo, kao i poboljšanu stabilizaciju videa. Prednja kamera ima 7 megapiksela uz kvalitet optike f/2,0, kao i mogućnosti snimanja u 1080p u 60 fps. Podržava Wi-Fi 6, ima dualne zvučnike i ima podršku za Apple Pencil, koji može da se zakači zahvaljujući magnetetom. Apple će ponuditi i plutajuću tastaturu.

Novi iPad Air će raditi na najnovijoj verziji softvera koji nosi naziv iPadOS 14, a tablet će biti u prodaji sledećeg meseca i to u nekoliko boja: Siva, svemirsko siva, roze-zlatno, zelena, nebesko plava. Početna cena ovog uređaja je 599 dolara (Samo Wi-Fi), dok će verzija sa podrškom za karticu iznositi 729 dolara, ovi tableti će imati 64 gigabajta memorije. Verzije sa čak 256 gigabajta prostora u uređaju će koštati 749 dolara, odnosno 879 dolara.

Drugi uređaj koji će Apple pustiti u prodaju je dobro poznati iPad.

On je čak osmi tablet u ovoj generaciji, posedovaće A12 Bionic čipset, a kao i njegov prethodnik, imaće displej od 10.2 inči, kao i velike okvire. Cena je ostala ista, 329 dolara za model koji podržava samo Wi-Fi, dok će 459 dolara koštati model sa karticom.
Za tu cenu dobićete uređaj sa 32 gigabajta skladišnog prostora, ali postiji i verzija od 128 GB čija je cena 429/559 dolara. Novi iPad će izaći u tri boje: Siva, svemirsko siva i zlatna.

Da li vam se dopadaju novi predstavljeni tableti iz Apple kompanije? 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.