Huawei u Srbiji

HUAWEI I VLADA REPUBLIKE SRBIJE otvorili 5G TESLA laboratoriju u Beogradu - istraživački centar za ceo region

Huawei 5G Tesla laboratorija u Beogradu trebalo bi da stavi Srbiju kao dragulj na krunu evropske digitalizacije, rekla je kineska kompanija.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

U Huawei centru za inovacije i digitalni razvoj biće predstavljeno i 5G okruženje, kao i primeri najbolje 5G prakse, kako bi se javnosti prikazale sve mogućnosti i prednosti vertikalne industrijske digitalizacije.

Upravo ovde, lokali ICT talenti moći će da se usavršavaju, ICT ekosistem će dobiti šansu da se razvija, a u saradnji sa lokalnim partnerima biće kreirana i neka nova, inovativna rešenja.

Na ovaj način mogućnosti srpske ICT industrije značajno će se unaprediti, čime se doprinosi daljem naučno-tehnološkom napretku. Svi partneri kompanije Huawei biće u prilici da u okviru Centra razvijaju i usavršavaju vertikalna rešenja, koja će se koristiti, kako na srpskom tako i na svim ostalim tržištima u regionu.  

Centar za inovacije i digitalni razvoj ima pet ključnih ciljeva: negovanje talenata, razvoj ekosistema i pametnih rešenja, lokalizaciju i agilne inovacije - Talent nurturing, Ecosystem, Smart solutions, Localization i Agile innovation). Ako pogledate početna slova svakog od ovih ciljeva shvatićete da ona kreiraju reč TESLA, odnosno prezime jednog od najvećih svetskih I srpskih pronalazača. Nadamo se da će ovaj Centar odigrati značajnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona.

Huawei centar za inovacije i digitalni razvoj u Srbiji otvoren je u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, Čen Bo, ambasadorke Narodne Republike Kine i Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Premijerka je istakla da su tri osnovne stvari na kojima se sarađuje sa kompanijom Huawei: uvođenje veštačke inteligencije, digitalizacija obrazovanja i uvođenje pametnih gradova.

Verujemo da će Vlada Republike Srbije nastaviti da kreira otvoreno, pošteno i nediskriminišuće poslovno okruženje za razvoj ICT infrastrukture, i da ćemo zajedničkim snagama od Srbije napraviti dijamant na kruni evropske digitalne ere”, rekao je regionalni direktor kompanije Huawei, Li Mengqun.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.