TikTok frka

ODBILI AMERIKANCE: Najveća društvena mreža iz Kine NEĆE BITI PRODATA!

TikTok, navodno doneo odluku da se ne proda američkoj kompaniji.

Ako nas pratite redovno, onda verovatno znate da je TikTok dobi naređenje američkog predsednika da se jednostavno proda američkoj kompaniji - ili će biti ugašen.

S obzirom na to da američki region podrazumeva Australiju, Novi Zeland i još neke teritorije, TikTok je u vrlo nezavidnom položaju, ali je, ako su izvori ove vesti pouzdani kineska kompanija odbila da se proda.

Za kupovinu TikTok američkog biznisa bile su zainteresovane kompanije Microsoft, Walmart, Oracle i druge, ali će TikTok ostati u vlasništvu ByteDance matične kompanije. Prema nezvaničnim podacima državne kineske televizije na engleskom jeziku TikTok i Oracle postaće partnerske kompanije i međusobno će razmeniti tehnologije i iskustva, kao i akcije jedne i druge kompanije. Na taj način američki sistem imaće uvid u to šta se dešava sa TikTok aplikacijom, a TikTok praktično neće biti prodat nijednoj kompaniji, pa ni američkoj.

TikTok je trenutno najveća društvena mreža u SAD, koja ima preko 100 miliona aktivnih korisnika svaki dan. Isključivanje prodaje isključuje i predavanje izvornog koda aplikacije i platforme američkim partnerima, navela je GSMArena.

Prema izjavama više izvore, koje je pomenuo ovaj sajt, kineska država novom uredbom praktično je stopirala prodaju dok onda ne odobri bilo koju transakciju, a kineski stručnjaci svatovali su ByteDance da digne ruke od prodaje i zbog toga što bi previše ekskluzivnih tehnologija, posebno onih u vezi sa AI-jem bilo izloženo pogledima konkurencije, pre svih Amerike.

Videćemo kako će Tramp i američka administracija reagovati na ovu situaciju!

Šta vi mislite o svemu ovome?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.