Uređaji

IZNENADIO KONKURENCIJU? Neočekivane opcije, svestrane kamere, moćna baterija i cena od 175€ (FOTO)

Upoznajte još jedan odličan, a jeftin telefon iz unapređene Moto G serije.

Vreme je za novi Moto G telefon i istovremeno je vreme za deveti nastavak ove serije, koja je dosad prodata u preko 100 miliona komada.

Još pristupačniji, bolje opremljen, lepši i svestraniji, što se kamera tiče, takav je novi model u odnosu na svoju prethodnu Moto G8 seriju, ali i u odnosu na konkurenciju te cenovne klase.

Motorola Moto G9 Play u Srbiji će se prodavati od septembra i koštaće oko 175 evra, što je za telefon ovakvih specifikacija prava preporuka. Tu mislimo na Snapdragon 662 čipset, kao jedan od prvih modela s ovim čipsetom i još 64 GB memorije (microSD proširenje se podrazumeva), uz 4 GB RAM memorije i tri boje kućišta od polikarbonata visokog sjaja - roze, zelena i plava.

Sistem od tri kamere pozadi sa blicom pravi bolje fotke od prethodnika, jer podržava kameru 48 MPx sa otvorom blende f/1.7 i makro i kamerom za dubinu, odnosno portrete. Obe kamere su rezolucije 2 MPx, uz otvor blende f/2,4 i omogućavaju slikanje i snimanje sa različite udaljenosti i uz različite efekte. AI tj. veštačka inteligencija pomoći će pri odabiru podešavanja za dat scenarijo i u postprodukciji da slike “ispadnu“ i kvalitetnije i lepše. Poenta glavne kamere jeste Quad Pixel tehnologija, koja omogućava spajanje četiri susedna piksela u jedan veliki i na taj način pravi kvalitetnije fotografije. Takođe, tu je i Night Vision tj. noćni mod za poboljšanje fotografija nastalih u slabom osvetljenju ili noću.

Prednja kamera je u sićušnom notch isečku, rezolucije je 8 MPx uz otvor blende f/2.2 i podršku za ulepšavanje portreta. Što se ekrana tiče, tu je standardni LCD dijagonale 6,5 inča, HD+ rezolucije i oko 280 ppi. Odnos stranica je 20:9, ako vas to brine, tako da sve što gledate staće udobno na takav ekran. Baterija je kapaciteta čak 5.000 mAh i puni se brzinom od 20 vati (W), podržan je USB Type-C i 3.5 mm audio priključak.

Izvor: MONDO / Motorola

Telefon ima Bluetooth v5.1, Dual band Wi-Fi, LTE i prepoznatljive Moto Actions, koji omogućavaju lakše korišćenje određenih funkcija.

Zanimljivo je da je ovo prvi jeftiniji model sa My UX verzijom operativnog sistema Motorola kompanije, koji pojednostavljuje upotrebu telefona i omiljene funkcije čini dostupnijim. Takođe, u ovom sistemu nema dupliranih aplikacija i Android 10 sistem je najbliži čistom Android OS-u. Tu su i neke potpuno nove mogućnosti. Sa MY UX možete da kreirate sopstvene teme za telefon birajući fontove, boje, oblike ikona i animacije za čitač otiska prsta, kako bi vaš telefon bio zaista jedan u milion.

Naravno, otisak prsta čita se u skeneru ispod legendarnog M slova na poleđini telefona, ispod kamere.

I šta još poželeti od telefona za 175 evra?

Teško da može nešto konkretnije od Moto G9 Play, zar ne?!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.