Konačno odgovor

Najzad otkriven pravi RAZLOG PREVISOKIH CENA AliExpress isporuka u Srbiju

Državna sekretarka tvrdi da je Srbija sa besplatnog slanja iz AliExpress-a skinuta zbog log troškova i da naša zemlja nije na tzv. “crnoj listi“, kako tvrde neki izvori.

Grupi za inspekcijski nadzor u oblasti poštanskih usluga Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija tokom poslednje nedelje jula je stiglo šest predstavki u vezi sa kašnjenjem pošiljki preko platforme AliExpress i one su poslate Pošti Srbije na razjašnjenje, izjavila je 2. avgusta državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić.

Matić je, komentarišući navode da paketi, koji su naručeni preko platforme AliExpress-a nestaju i o tome da je Srbija stavljena na “crnu listu” ove kompanije, podsetila da su takve informacije demantovali i u Pošti Srbije, Upravi carina, ali i od strane Alibaba grupe.

"Predstavnici ove kineske kompanije potvrdili su nam da su zbog trenutne krize izazvane pandemijom virusa Covid-19 neki prodavci aktivni na platformi AliExpress otkazali politiku besplatne isporuke, jer su povećani logistički troškovi, ali da ta kompanija i dalje naporno radi na pružanju podrške prodavcima u smanjenju troškova otpreme“, kaže Tatjana Matić za Tanjug.

Ističe da su iz resornom ministarstva pozvali građane da se, ukoliko imaju problema sa pošiljkama, obrate Grupi za inspekcijski nadzor u oblasti poštanskih usluga Ministarstva trgovine. Za dva dana - od srede do petka poslednje nedelje jula meseca - inspekciji je stiglo šest predstavki i one su odmah poslate Pošti Srbije na izjašnjenje i biće rešene u najkraćem mogućem roku, ističe Matić.

Podseća da građani i dalje mogu da se obrate inspekciji putem mejla telekomunikacije@mtt.gov.rs ili podnošenjem predstavki na pisarnicu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemanjina 22-26, u Beogradu.

Naime, Udruženja Efektiva prethodnih dana upozorilo je javnost da se "pošiljkama sa AliExpress-a gubi svaki trag kada stignu u našu zemlju" i da su zbog toga pojedini trgovci odustali od slanja robe za Srbiju.

Srpski zvaničnici dosad su objasnili da Pošta Srbije i Uprava carina nisu menjali način poslovanja ili dizali cenu bilo koje usluge u međunarodnom i domaćem saobraćaju i ovo je prvi puta da je konkretno dat razlog o tome zašto u Srbiji nema besplatne isporuke za palete, čija vrednost prevazilazi 4,99 dolara.

Da li ste zadovoljni odgovorom?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Izvor: MONDO portal