Uređaji

Novi modeli od 100 i 150 evra nude bolje opcije i lepši izgled

Pogledajte šta sv Alcatel modeli po vrlo povoljnim cenama, Alcatel 3X i Alcatel 1SE.

Izvor: MONDO / Alcatel

Kompanija Alcatel nastavlja da jača svoju najjaču kategoriju telefona po obimu prodaje - ulaznu Android seriju 3 i posebno Seriju 1, u kojoj verovatno nema premca.

Ove dve serije telefona popularne su i kod nas, pa ćemo uskoro i u Srbiji imati priliku da vidimo Alcatel 3X i Alcatel 1SE, koji su upravo najavljeni za ceo svet.

Cena Alcatel 3X telefona biće oko 150 evra, dok će se Alcatel 1SE prodavati za okruglo 100 evra, ako ne bude nekih pomeranja cena na domaćem tržištu zbog carine i drugih dažbina.

Alcatel 3X ima IPS LCD ekran dijagonale čak 6,5 inča HD+ rezolucije, koji je smešten iza 2,5D stakla i proseca ga maleni V-notch. Po ovoj ceni unutrašnji hardver je vrlo “raskošan“ - MediaTek MT6762 procesor, 4 GB RAM i 64 GB memorije, koja je proširiva microSD karticama kapaciteta do 256 GB. Naravno, tu je i Dual SIM podrška za dve kartice na 4.5G mrežama.

Pozadi je senzor otiska prsta, koji se može programirati za aktivaciju određenih funkcija, a odam s njegove leve strane je kamera sa četiri senzora, i to 16 MPx AI glavna kamera, 2 MPx makro kamera, 2 MPx kamera za boke efekat i pomoć pri portretima, kao i 5 MPx ultraširoka kamera. S prednje strane u notch-u je kamera rezolucije 8 MPx sa mogućnošću skeniranja lica zarad otključavanja sistema.

Baterija je kapaciteta čak 5.000 mAh, a Alcatel 3X dolazi sa Android 10 operativnim sistemom. Boje kućišta su trendi plava i standardna crna, a kvalitet izrade odstupa od cenovnog ranga, pa će teško bilo ko primetiti da se radi o telefonu od svega 150 evra.

Alcatel 1SE je tzv. entry-level Android telefon (Android 10 OS) koji ima slične karakteristike, ali se razlikuje po manjem ekranu (6,2 inča, HD+ rezolucija, takođe), 3 GB RAM-a, 32 GB memorije i bateriji od 4.000 mAh. Procesor je isti.

Što se kamera tiče tu su 13 MPx AI glavna kamera, 5 MPx ultraširoka kamera i 2 MPx kamera za boke efekat i portrete, dok je prednja kamera od 5 MPx, takođe zadužena za otključavanje telefona skeniranjem lica i za selfije i video pozive, naravno.

I Alcatel 1SE ima skener otiska prsta na poleđini, kao i Alcatel 3X.