Uređaji

Viber za Srbiju: Imate moć protiv KORONE, iskoristite je!

Viber korisnicima u Srbiji poslao zvaničnu poruku putem aplikacije.

Verovatno ste danas, dok još nismo znali da nas čeka POLICIJSKI ČAS u Srbiji, dobili poruku od Viber aplikacije, u vezi sa COVID-19 virusom.

Viber poruka Srbiji je sjajna - ODRADI SVOJ DEO! - i ova aplikacija je već predstavila svoj doprinos suzbijanju virusa korona novim servisom za video razgovore sa do 10 sagovornika odjednom, što će umanjiti potrebu za sretanjem ljudi.

I to je suština svega što je o virusu korona bitno da znamo i da činimo - da damo sve od sebe da svojim uticajem sebe i druge ne dovedemo u poziciju da se zarazimo virusom.

Viber poručuje da peremo ruke temeljno i često, da izbegavamo dodirivanje lica, držimo distancu od ljudi, ostanemo kod kuće (kad smo bolesni) i da pratimo savete stručnjaka.

Poruke detaljno pročitajte u našoj galeriji slika.

Uvođenje policijskog časa u Srbiji bilo je, kažu nadležni, nužno, jer se većina stanovništva nije pridržavala preporuka, koje je Vlada donela prethodnih dana, posebno starije osobe, koje su uglavnom napuštale domove.

Zato i smatramo da je samodisciplina važna, uz preventivno delovanje kako prema sebi, tako i prema najbližoj okolini, ali i sredini u kojoj boravimo. Dokazano je da se virus korona zadržava od nekoliko sati do nekoliko dana na površinama oko nas, a takođe i na mobilnim telefonima, pa ih redovno čistite.

Poruku Viber Srbija, kao i sve apele vlasti, stručnjaka i doktora shvatite ozbiljno, a o virusu korona informišite se na proverenim i kredibilnim mestima. Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.