Uređaji

Au, kakvo iznenađenje - OVO je telefon godine?! (FOTO, VIDEO)

Nakon smenjivanja najvećih imena red je došao na jednu sasvim drugu kompaniju!

Verovatno već znate da je MWC 2020, najveći sajam mobilne telefonije, otkazan zbog koronavirusa, a ako ne znate - pročitajte razloge i obrazloženja na našem linku!

Ipak, GSMA, organizaciju iza najvećeg Sajma mobilne telefonije to nije omelo da izabere najbolje tokom prethodne godine, kao što čini svake godine u ovo vreme - objavljeni su Glomo pobednici!

Ove godine, telekomunikaciono tržište, žiri i kompanije, svi zajedno, koji su učestvovali u odabiru i glasanju za najbolje, stalo je u odbranu Huawei kompanije, makar se tako stiče utisak, jer su listom ignorisali američke preporuke i odabrali Huawei kao najbolju kompaniju, rešenje, servis ili tehnologiju u dosad najvećem broju slučajeva.

Huawei je nagrađen u kategorijama:

  • Liderstvo u okviru 5G tehnologije
  • Nagrada za 5G partnerstvo (uz BMW i China Unicom)
  • Najbolja mobilna inovacija za posao
  • Najbolja mobilna inovacija za pametne gradove
  • Tehnologija budućnosti
  • Najbolja mobilna inovacija za klimatsku održivost.

Ukratko - Qualcomm samo jedna nagrada, Samsung takođe, a Ericsson dve.

Ipak, najveće iznenađenje tokom proglašenja najboljih u 25. po redu dodeljivanju nagrada desilo se u najpopularnijoj kategoriji - NAJBOLJI MOBILNI UREĐAJ tj. PAMETNI TELEFON.

Najboljim telefonom za 2020. godinu proglašen je OnePlus 7T Pro!

O ovom telefonu, šesnaestočlani žiri je rekao: “Ovo je praktično nenadmašivo sa strane tehnološke perspektive, uz vodeću brzinu procesora u klasi, još bržim vremenom punjenja i odličnim softverom. Osim po ovom sveobuhvatnom proizvodu po pristupačnoj ceni, kompanija bi, takođe trebalo da bude prepoznata i po impresivno uspešnoj tržišnoj strategiji“.

OnePlus 7T video trailer (MobIT)
Izvor: OnePlus

Konkurenti OnePlus 7T Pro modelu bili su iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate 30 Pro. Prethodne godine smartfon godine bio je Huawei Mate 20 Pro, a tokom 2018. to je bio iPhone X.

Šta vi mislite o telefonu godine?

Svi detalji o OnePlus 7T Pro dati su na našem linku, kao i uvek!