Uređaji

Počistio sve konkurente, prvi put u obe kategorije! (FOTO, VIDEO)

Veliki uspeh novog modela na polju kamere i kvaliteta zvuka.

Nije lako biti deo mobilne industrije danas - posebno danas, kad koronavirus preti da potopi sve ono za šta su kompanije radile prethodnih meseci…

Na vrhu se smenjuju mnogi proizvođači, koji do juče nisu bili poznati izvan Kine, ali je tehnologija dostupna svima, a oni, koji ulažu u istraživanja i razvoj su na jedinom prvom putu.

Dokaz za to je svakako Xiaomi, čiji telefoni su ne samo jeftini, nego i nude više od konkurencije za isti novac, a njihovi modeli stiču i kredibilitet. Kao podsticaj da još više ulažu u istraživanja i razvoj stižu dva prva mesta na prestižnoj DxO Mark listi uređaja, na kojoj Xiaomi Mi 10 Pro ima najbolju kameru i najbolji zvuk.

Xiaomi Mi 10 Pro je tako smenio Huawei Mate 30 Pro na prvom mestu sa 123 boda, prešavši ga za jedan bod. Na testu kvaliteta zvuka sa 76 bodova je, opet za bod, ispred Huawei Mate 20X telefona, koji je dosad bio na čelu te liste.

Ovaj mobilni je prvi, koji je osvojio 104 boda u domenu kvaliteta video kamere, dok je po broju bodova foto kamera (134) izjednačen sa drugoplasiranim uređajem. Xiaomi je svoju drugu kameru rezolucije 108 MPx očigledno softverski dovoljno doradio da zauzme vodeću DxO Mark poziciju, a na testu su pohvaljeni svi modovi kamere u svim uslovima fotografisanja.

Izvor: MONDO / Xiaomi

Xiaomi Mi 10 Pro je od danas, 13. februara, dostupan u Kini, a videćemo kako će se postaviti prema dolazećim kamerama Samsung Galaxy S20 serije i da li će uspeti da ostane na vrhu.

Kakva su vaša iskustva sa kamerama i Xiaomi telefonima uopšte?

Xiaomi Mi 10 Pro, video (MobIT)
Izvor: DxOMark