Uređaji

Vraćaju se čuvenom modelu Nokia 8? (FOTO)

Sećate li se povratničkog flagship Nokia 8 telefona? Kažu da bi mogli da je vidimo još jednom! U nekom obliku…

Već smo pisali o tome da će Nokia preskočiti svoj flagship Nokia 9.1 PureView, koji je ukinut i da će odmah preći na Nokia 9.2 PureView model.

Ovaj unapređeni uređaj mogao bi da se pojavi tokom jeseni.

Od vesti, koju smo spomenuli gore, do danas procurele su još neke informacije, pa je sajt GSMArena saznao preko svojih izvora da bi Nokia mogla da ponovo oživi koncept Nokia 8 modela, koji mnogi od nas pamte kao jedan od najzanimljivijih kamera-telefona dosad.

Ali, Nokia je izgleda odustala od LIGHT optičke tehnologije kamere, koja se na Nokia 9 PureView modelu nije dokazala kao pouzdana i preći će na konvencionalni sistem kamera. Nažalost, nema podataka o tome šta to “konvencionalni sistem kamera“ znači, ali verujemo da to podrazumeva bolje performanse kamere, ali i bolji kvalitet.

S obzirom na to da će kompanija učiniti sve da u telefon spakuje i Snapdragon 865 čipset po prihvatljivoj ceni, mogli bismo da dočekamo telefon, koji će koštati oko 600 evra, piše popularni sajt, što bi ga stavilo u red Nokia 8 uređaja - povoljan “ubica“ flagship telefona.

U svakom slučaju IFA 2020 je u septembru i to nam se čini kao savršen datum da upoznamo novu, preporođenu Nokia vodeću seriju telefona.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.