Uređaji

Koliko su samo ružne - šta vi mislite? (FOTO)

Novi trend dizajna, koji vlada na telefonima nimalo nam se ne dopada! Kako se vama sviđaju “ringle“ na poleđini svakog modernog telefona?

Kad su počele da cure prve slike iPhone 11 uređaja većina svih nas je bila "u fazonu" - ne, nemoguće je da će ovako izgledati kamere! …

A, onda… Onda se pojavio iPhone 11, sa još dva modela, pa onda i Pixel 4 serija uređaja, najavljeni su i Huawei Nova 5Z i Nova 6 SE, a samo što nisu i Galaxy S20 modeli, ali i Huawei P40, koji svi imaju slične, pa i veće ringla ili šporet kamere. Ne zaboravimo i na modele Galaxy Note10 Lite i Galaxy S10 Lite, koji će uskoro biti u prodaji i kod nas.

Zajedničko im je svima, nažalost - izgled kamere, koji nikad ružniji nije bio!

Nekako, u želji da kamere učine što moćnijim ponestalo je, izgleda ideja da kamere, kojih sad ima tri, četiri ili više na poleđini svih flagship telefona, budu dizajnirane i izrađene na lepši način. Tako danas ne samo da imamo izgled ploče za kuvanje, nego ta ploča i izdiže u značajnoj meri module kamere iz kućišta, što dovodi do klackanja telefona na stolu. To se dešava svaki put kad se telefon dodirne, recimo da se otključa, a o kuckanju bilo čega dok je telefon na stolu slobodno zaboravite!

Naravno, postoji mogućnost korišćenja maski, ali osim što iz nekih maski kamere i dalje štrče, neki od nas baš i ne vole da nose maske, jer one skrivaju lepotu telefona.

Zbog svega toga novi telefoni ne samo da su ružniji, nego što su ranije bili, nego su i manje ergonomični i morate više paziti da ne zakačite ispupčenje u kojem su kamere na nezgodan način. Nažalost, nisu čak ni svi isti, simetrični, nego su “ringle“ nespretno produžene, izmešane su četvrtaste i okrugle kamere, tekst opcija na nekima ima nelogičan položaj i ko zna šta sve još…

Pogledajte obavezno fotografije “ringla telefona“ u našoj galeriji slika i recite nam šta vi mislite o dizajnu kamere - da li vam se sviđa ili ne!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.