Uređaji

“Nismo odustali od telefona, znamo gde smo pogrešili!“

Tajvanska kompanija, nadamo se, zaista zna gde je pogrešila.

HTC ima novog direktora, koji će, izgleda, više pažnje posvetiti telefonima, iako će primaran biznis za HTC ostati 5G tehnologija i njeno iskorišćavanje u virtuelnoj realnosti VIVE ekosistema.

U poslednje vreme o HTC kompaniji pisali smo više u domenu 5G usluga, gejminga iz oblaka, što bi trebalo da redefiniše gejming industriju, o VIVE uređajima i ekosistemu i tek tu i tamo o Wildfire modelima, koji se kod nas, izgleda neće ni prodavati.

S tim u vezi oglasila se i kompanija HTC, koja pokušava korisnike da uveri da nije odustala od telefona. Novi direktor Ives Maitre, koji je nasledio Šer Vang, obratio se medijima saopštenjem u kojem je naglasio da će se HTC kompanija vratiti u smartfon biznis kad za to bude došlo pravo vreme. “Nismo odustali od smartfon tržišta i koncentrisaćemo se na ona sa visokim BDP-om, umesto na tržišta u razvoju i ona nešto razvijenija“, objasnio ja Ives.

Prema novom direktoru HTC kompanije, greška kod smartfona nastala je zbog odluke da se prekinu ulaganja u istraživanja i razvoj i da se, umesto toga, okrene istraživanju i razvoju u domenu 5G usluga i virtuelne realnosti. S druge strane, Samsung i posebno Huawei nisu načinili istu grešku.

HTC je svestan svog propusta i ispraviće ga kad za to dođe vreme, posebno to što je prestao da inovira u domenu tehnologije, po kojoj je nekad bio vodeći u industriji.

U svakom slučaju, drago nam je da HTC uči iz svojih postupaka i radujemo se što nije digao ruke od telefona, iako trenutno “pravi pauzu“…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.