Uređaji

“Uvek ćemo držati iPhone cene maksimalno niskim“, kaže Apple direktor

Šta vi kažete na njegovu tvrdnju?

Tim Kuk, direktor Apple kompanije, koji je nasledio preminulog Stiva Džobsa, dao je nekoliko intervjua za nemačke medije, u okviru posete startap inkubatoru u Berlinu, u kojima se dotakao iPhone uređaja, kupovine startap ekosistema i pripajanja Apple kompaniji, kao i Apple TV+ usluge. Tom prilikom Kuk je izjavio: “Uvek ćemo se truditi da održimo cene iPhone uređaja maksimalno niskim, koliko je to moguće i ove godine smo imali sreću da možemo da spustimo cene novih iPhone modela“.

S tim u vezi ponovimo činjenicu da je iPhone 11, najpovoljniji od tri nova iPhone uređaja, 50 evra jeftiniji, nego početna cena prošlogodišnjeg iPhone XR modela i prodaje se za okruglo 800 evra. Ipak, taj model ima samo 64 GB memorije, to je, takođe vrlo važna činjenica. Cene novih iPhone modela idu do 1.600+ evra u zavisnosti od uređaja i memorije.

Kompanija Apple je poznata po svemu, samo ne po jeftinim uređajima. I zbog toga i ne znamo zašto je Timu Kuku trebalo da se upetljava sa ovakvim izjavama. iPhone je premijum brend - čak je kao takav i prepoznat od strane najvećih svetskih kompanija - koji svi imitiraju ili su ga imitirali u nekom trenutku i tako bi i trebalo da ostane!

Bez objašnjavanja cena i bez ovakvih ispada, koji verovatno samo ljute one druge, koji nisu u Apple ekosistemu.

Šta vi mislite o ovoj izjavi Tima Kuka - da li se slažete s njom ili ne?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.