ONEPLUS PRIZNAO: Usporavamo aplikacije na telefonima da bi baterija trajala duže

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji
08.07.2021. / 10:44 10:50

ONEPLUS PRIZNAO: Usporavamo aplikacije na telefonima da bi baterija trajala duže

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradska seljačina

Baš čudno, Kinezi mućkaroši, otkud to...

Beogradska seljačina

Baterije od 4000 mAh i Amoled ekrane sam kupovao pre 5 godina u telefonima od necelih 200€. Ne znam stvarno koliko mi danas treba "K" u ekranu i koliko stotina zmajeva u ploči da bi vredelo 3-4x onoliko... I onda na sve to da mi ga "optimizuju" Kinezi travestiti. Optimizujem im sestru od tetke.

ŠtaNijeURedu

Meni je ovo ok. Ako koristite browser na telefonu, pogledate li statistiku potrošnje baterije, videćete da ta aplikacija troši ogroman deo baterije (najverovatnije; ako je u pitanju Chrome, onda sigurno). A za šta? Da bi mi prikazala tekst i slike?! OP je uradio razumnu stvar: napravio je "crnu listu" aplikacija koje srču bateriju, a zapravo obavljaju trivijalne funkcije, i rekao da te aplikacije dobijaju na korišćenje samo štedljivija procesorska jezgra. Korisnik, sa svoje strane, i dalje normalno konzumira željeni sadržaj, stranice skroluju glatko na 120Hz ekranima, a baterija se manje troši jer procesor ne "pali" high performance jezgra da bi nekome prikazao tekst na Mondu, golotinju, pardon, umetničke forografije na Instagramu ili low res klip od 15s na Tik Toku. Sa druge strane, ako se koristi aplikacija koja zahteva visoke performanse, odnosno bilo koja aplikacija koja nije na "crnoj listi" onih koje ne rade ništa složeno, a srču bateriju, sistem stavlja na raspolaganje i jezgra visokih performansi. Utoliko mi je vrlo nategnuto i to što su skinuti sa rang lista: niko ih ne optužuje za to da imaju posebne optimizacije za benchmarke ili bilo koje druge aplikacije, jedino da imaju mere za ograničenje potrošnje na neoptimizovanim aplikacijama kojima ne trebaju visoke performanse. Meni je to za pohvalu.

Battery

Razlika između One Plus i Apple-a je u tome što je Apple nakon svog priznanja snizio cenu zamena baterije u svojim servisima na 29$ za sve modele. Posle promo perioda su podigli cene, ali ne na stari nivo. One plus sa druge strane neće ništa uraditi jer su seljaci

Nane

Dizajn ovih telefona je najlepši (ove godine). Što se tiče kamera očekivalo se puno više

Gagi990

OnePlusa se raspada, bolje da se ugase na vreme.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi