YouTube: Oni su NAJVEĆI hit! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube: Oni su NAJVEĆI hit!

Kad ih imate u videu, video je do tri puta više gledan! Ali, da li je to dobro?!

  Izvor: MONDO / YouTube

Ako u YouTube videu imate decu povećavate šansu da broj pregleda vašeg videa bude i do tri puta veći, otkrilo je istraživanje Pew Research Center-a. Ali, nisu ni sva deca ista, bitno je da u videu budu deca ispod 13 godina i to ona, koja znaju da pričaju.

Centar je sastavio listu YouTube kanala, koji imaju najmanje 250.000 pretplatnika, tokom 2018. i 2019. godine, analizirajući video objave, koje su sezale tokom cele prošle, do kraja januara ove godine (2019). Istraživanje je pokazalo da su čak samo video snimci, koji su označeni da su namenjeni deci u proseku imali više pregleda, od onih, koji nisu bili namenjeni tim korisnicima.

Pročitajte i ovo: YouTube Music dostupan i u Srbiji, evo svih detalja!

S druge strane bilo koji video u kojem odmah na početku postoji dete i staro je ispod 13 godina, po ovom istraživanju ima šansu da bude gledaniji čak tri puta, nego bilo koji drugi video. Takođe, video snimci označeni da su za decu, koji su prikazivali decu do 13 godina bili su apsolutno gledaniji, nego bilo koji drugi sadržaj obuhvaćen analizom Centra.

Pročitajte i ovo: Čujete li YouTube promenu?! ČUĆETE!

YouTube je odbio da komentariše rezultate ove analize, uz konstataciju da su na toj video mreži najpopularniji sadržaji, koji su određeni kao komedija, muzika, sport i uputstva. Ipak, čak je i predstavnik YouTube sajta potvrdio da postoje saznanja da su video snimci u kojima se pojavljuju deca popularniji od drugih video sadržaja i da to kreatori već znaju i da neki od njih to i koriste, poput The Ace Family kanala.

Kreatori sadržaja svesno ili nesvesno koriste decu kako bi povećali broj pregleda, ali i zaradu, ali ostaje nejasno do kada će moći da se služe ovim “trikom“, jer komisije i regulatorna tela širom sveta rade na analizi o eksploataciji dece u propagandne svrhe i izlaganju dece potencijalnim opasnostima, koje vrebaju nakon pojavljivanja u ovakvim video sadržajima.

Trenutna YouTube pravila zabranjuju korišćenje mreže licima mlađima baš od 13 godina.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

The Problem With The Ace Family & Other Family Vloggers
Izvor: Luke Alexander

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA