Tražilo se mesto više - 4. Agile Serbia konferencija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tražilo se mesto više - 4. Agile Serbia konferencija

Trenutak na koji se mesecima čekalo. U sredu 12. juna na glavnoj sceni teatra Madlenijanum tražilo se mesto više za sve zainteresovane, a učesnika je bilo gotovo šest stotina!

  Izvor: Promo/Agile konferencija
  Izvor: Promo/Agile konferencija

/promo sadržaj/

Događaj je nekoliko godina unazad prepoznatljiv brend u regionu, najveći svoje vrste kada je Agile u pitanju. Ipak, ovogodišnja konferencija nadmašila je prethodna izdanja po svemu što su učesnici imali prilike da vide i da čuju, tako da su utisci bili sasvim pozitivni.

Predavanja i radionice su se tokom čitavog dana paralelno odvijale na tri različite scene, EPIC glavnoj sceni, kao i na DEV i EXE scenama. Njima je prodefilovao veliki broj predavača iz zemlje i inostranstva, koji su svojim temama učesnike upoznavali sa inovacijama kada je Agile u pitanju, delili sa njima svoja iskustva iz prakse, diskutovali različite modele i pristupe. Posebnu notu  ogađaju, vizuelnu, dala je gošća iz Holandije, Džulijana Pilster, koja je uživo skicirala sesije i stvarala mini remek-dela, konferenciju u formi stripa.

  Izvor: Promo/Agile konferencijaPojava Džefa Saterlenda je očekivano izazvala najveće interesovanje. Nije mala stvar kada se tvorac globalno zastupljenog patenta, u ovom slučaju Scrum kao najpoznatijeg i najprimenjenijeg okvira u svetu, pojavi u Srbiji. Osim svojim višedecenijskim iskustvom, ovaj čovek pleni i svojom harizmom na sceni kao i van nje, odličan je sagovornik i uvek spreman da izađe u susret na upućena pitanja.

Pravu euforiju na sceni stvorio je gost iz Holandije Sander Hogendorn, koji osim što je vrhunski tehnički ekspert je i vatreni govornik, tako da je publika imala prilike da uživa u njegovim nastupima.

Simpatije publike pobrala je i Aino Vonge Kori iz Danske, dok su eksperti u svojim oblastima uživali u nastupima Dejvida Evansa, Rine Helstrom, Stefana Tilkova, Mirka Klajnera, Ane Roje Ivančić, i domaćih eksperata Predraga Rajkovića, Miloša Zekovića, Marka Majkića, Miroslava Aničina i Ivana Avdića.

Ono što Agile Serbia konferenciju razlikuje od sličnih događaja su aktivacije. Najvažnija je svakako aplikacija MatchAbout, putem koje se čitav događaj odvijao online, davao ne samo priliku učesnicima da aktivno učestvuju u događaju i da isprate sve vezano za njega, već i onima koji nisu bili prisutni da putem podeljenog materijala isprate sva dešavanja u realnom vremenu. Iako završen, događaj je još uvek aktivan u aplikaciji, gde je dostupan sav materijal, fotografije, prezentacije i predavanja sa konferencije.

Veliko interesovanje prisutnih izazivala su i dva kornera, ranijim učesnicima dobro poznati Agile Coaching korner, kao i ovogodišnja novina, BIZ korner. Veoma atraktivnim nastupima i aktivacijama za sve posetioce istakle su se kompanije Endava, Proctorio i UnitedCloud, kao i uvek zanimljivi predstavnici kompanije Hooloovoo.

Osim dinamičnog sadržaja, bilo je i vrednih nagrada za najsrećnije učesnike konferencije. Tokom pauza ovde je vrvelo od učesnika, koji su se i umrežavali i usavršavali, a iznad svega zabavljali.

Puzzle Software i Agile Serbia tim bio je na visini zadatka, u nastojanju da posetiocima događaja osim raznovrsnog sadržaja i tema omogući i najpozitivnije iskustvo. Sudeći po krajnjim impresijama, taj cilj je ostvaren. Do sledećeg agilnog okupljanja i edukacija, ovaj događaj ostaje tema o kojoj će se pričati.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA