AKO TRAŽITE KUĆNE ZVUČNIKE ove ne bi trebalo da zaobiđete, pogledajte SYMFONISK kolekciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO TRAŽITE KUĆNE ZVUČNIKE ove ne bi trebalo da zaobiđete, pogledajte SYMFONISK kolekciju

Zvučnik s lampom i zvučnik-polica, koji su multifunkcionalni, moderni i laki za korišćenje dostupni su i kod nas, a zvuče neverovatno dobro - SYMFONISK kolekcija.

  Izvor: MONDO / IKEA

Zvuk i svetlo su dva elementa sa snažnim uticajem na dobro raspoloženje i kao takvi značajno doprinose kvalitetu života u svakom životnom prostoru.

Imajući u vidu da su oba elementa jednako važna za kreiranje prijatne atmosfere u svakoj sobi, IKEA je u saradnji sa kompanijom Sonos osmislila novu kolekciju SYMFONISK.

Možda će vas zanimati:

Sonos vam možda ne zvuči poznato, nekima od vas, ali trebalo bi da znate da je to jedna od veoma cenjenih kompanija kad je proizvodnja “komadnog“ zvuka u pitanju - baš ovakvih zvučnika, tzv. sound bar-ova za televizore, malih i srednjih zvučnika i dizajniranih edicija zvučnika za svoj ili brendove drugih kompanija.

Ove dve kompanije želele su da udruženim snagama ljudima omoguće da zvučne sisteme koriste kao dizajnerske delove enterijera. SYMFONISK kolekcija predstavlja spoj zvuka visokog kvaliteta i prelepog dizajna. Kolekcija se sastoji od dva Wi-Fi zvučnika, kojima se veoma jednostavno može upravljati pomoću Sonos aplikacije za mobilne telefone, ali i daljinskog upravljača.

Jasno je da pomoću telefona (Android ili iPhone) putem aplikacije zvučnike možete da prilagođavate i koristite iz bilo kojeg dela sobe tj. kuće ili stana, dok se daljinski upravljač,u obliku kruga, može biti zakačiti zakačen gde poželite ili čak ga možete nositi sa sobom kroz kuću/stan. Daljinski, kao i aplikacija sadrži kontrole za upravljanje muzikom, koje se, što se daljinskog tiče, definišu brojem dodira. Jednom za pauziranje ili puštanje muzike, dvaput brzo za sledeću pesmu i triput brzo za vraćanje numere unazad.

Zvučnici mogu da rade odvojeno, ali i sinhronizovano tj. udruženo, tako da se više soba može biti opremljenoiti zvukom, koji će vas praktično pratiti gde god da ste.

SYMFONISK policu sa Wi-Fi zvučnikom posmatrajte i kao višenamenski proizvod koji štedi prostor. Zbog svog jednostavnog dizajna, tekstilnog prednjeg dela, koji se može biti zamenjenniti i čišćenstiti i svojih neutralnih boja, veoma se lako uklapa svuda. Možete je ga postaviti da stoji samostalno, montirati na zid ili pored noćnog stočića, ili čak u kuhinji uz pomoć dodatnih kuka. Koji god način da odaberete, zvuk je fenomenalan i prilagodljiv svakom ambijentu, a težina zvučnika, koja nije velika, omogućava njegovo lako premeštanje.

Ako odlučite da ga koristite uspravno - može i tako. Sa zvučnikom dobijate sve potrebne kablove i uputstva za povezivanje (zvučnik i telefon sa aplikacijom moraju biti povezani na istu Wi-Fi mrežu), a dodatno se treba kupuju kupiti posebni posebne držačidržače, koje smo spominjali - za zid ili kuke za kačenje.

Na samom zvučniku nalaze se i kontrole za reprodukciju muzike, a pozadi je i ulaz za mrežni kabl, kako bi se zvučnik,i na taj način, bio povezao povezan na internet i na taj način.

SYMFONISK stona lampa sa Wi-Fi zvučnikom osmišljena je kao proizvod, koji izaziva tradicionalnu high-tech estetiku. Njen dizajn delimično je inspirisan kaminom - kao jedan izvor toplog svetla i zvuka. Svetlost lampe je žućkaste, prijatne boje, koja diskretno, ali adekvatno osvetljava prostor, naglašavajući svoj dizajn na poseban način. Kako ne biste brinuli za potrošnju, sijalica je A++ sertifikacije i lako se može biti menjazamenjena, a u ponudi IKEA robne kuće Beograd su i rezervne sijalice za ovu lampu. Takođe, zahvaljujući njenoj dvojakoj funkciji, imaćete manje kablova za sakrivanje, jednu slobodnu utičnicu viška i naravno - proizvod manje, koji je potrebno da kupite. Dakle, jedno veoma lepo i multifunkcionalno rešenje za vaš dom.

Karakteristike ovog zvučnika su slične prethodnom, ali najbitnije od svega jeste činjenica da oba zvučnika imaju odličan kvalitet zvuka, iznenađujuće dobar čak, kad se posmatradovodimo u pitanjenjihova njihovu cenacenu. Cena IKEA SYMFONISK police-zvučnika (podržava do tri kilograma težine) jeste12.999 RSD u osnovnoj varijanti, dok se sa kukama i drugim delovima o ceni raspitajte na linku. Cena IKEA SYMFONISK zvučnika-lampe je 19.999 RSD. U evrima, to je oko 110 evra, odnosno 170 evra, što nije skupo, ako se u obzir uzme koliko dobro zvuče, njihov odličan dizajn i multifunkcionalnost. Ne zaboravite da ove zvučnike možete da umrežavate po kući i tako napravite moćan zvučni sistem, koji možete da kontrolišete u potpunosti samo sa jednog uređaja.

Cena daljinskog upravljača je 1.199 RSD, odnosno oko 10 evra i mada vam nije neophodan za korišćenje zvučnika, vrlo je zgodno rešenje za upravljanje jednim i/ili sistemom zvučnika, pa s obzirom na to da košta toliko koliko košta prava bi šteta bila da ne uložite odmah i u njega.

Ova kolekcija zvučnika je kompatibilna i sa AirPlay 2 protokolom, podržava Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i druge kolekcije muzike i aplikacija, radi umreženo sa telefonima, računarima (PC i Mac) i omogućava uparivanje u stereo ili nekom drugom formatu na svim uređajima, podržavajući i kućni bioskop raspored sa kompatibilnim TV uređajima.

IKEA SYMFONISK zvučnici su veoma prijatno iznenađenje što se kvaliteta zvuka tiče, a povoljna cena i odličan dizajn su preporuka sami po sebi. Ovi zvučnici su, smatramo, idealan poklon za nekoga ko voli tehnologiju i moderan dizajn, ali i adekvatan izbor za različite prigode.

I zvučnik-polica i zvučnik-lampa imaju našu preporuku (i daljinski, naravno), a podsećamo vas da je od sada aktuelan digitalni IKEA katalog, umesto dosadašnjeg štampanog, koji će i dalje moći da se preuzme u robnoj kući u Beogradu.

Kako se vama dopadaju ovakvi proizvodi, jeste li ih već čuli negde?

IKEA Symfonisk lampa i polica zvučnik video (MobIT)
Izvor: IKEA

/PROMO TEKST/

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi