PAMETNE KLUPE SRBIJE: Sedi, odmori, napuni se i poveži na internet (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAMETNE KLUPE SRBIJE: Sedi, odmori, napuni se i poveži na internet (FOTO)

Trg republike je oživeo nakon rekonstrukcije, a sa njim i nove pametne klupe. Sedeli smo na njima i otkrili šta sve one mogu da učine za vas…

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na Trgu republike “oživele“ su prve beogradske  pametne klupe, zajedno sa promenom izgleda jednog od najpopularnijih gradskih sastajališta. Nekoliko pametnih klupa Strawberry Energy kompanije, poređane su duž celog Trga i omogućavaju punjenje mobilnih telefona svih tipova, kao i pristup internetu putem Wi-Fi mreže.

Ponovo na Trg republike

 Bili smo na Trgu, seli na jednu od klupa, odmorili malo od dnevne frke i isprobali šta sve nude te čuvene pametne beogradske klupe. Ako vam zatreba usputni punjač - klupa na Trgu republike je vaše novo omiljeno mesto!

Većina njih je u hladovini okolnih zgrada, a solarni paneli su dovoljno snažni da prikupe energiju za istovremeno punjenje šest uređaja - microUSB, USB Type-C, dva bežična postolja za punjenje, dva klasična ulaza za USB (za punjenje vašim kablom) i Lightning kabl za iOS uređaje.

Da bi se uređaj punio potrebno je pokrenuti punjač pritiskom na taster, a klupa je funkcionalna u svim vremenskim uslovima i ima pokazivač nivoa energije, kako biste znali da li je trenutno sposobna da puni uređaj i koliko njih. Osim utakni-istakni za punjenje kablom ili postavi-ukloni za bežično punjenje, nema nikakvih dodatnih radnji i sve je vrlo jednostavno. Na klupi se, oko punjača i ulaza nalaze jasna i precizna uputstva, pa baš niko ne bi trebalo da ima problema da “otkrije“ kako da napuni svoj telefon.

Klupe imaju i senzore, koji mere temperaturu, nivo buke, pritisak i druge parametre, koje očitavate na aplikacijama

MONDO MobIT

Dodatno, svaka od klupa emituje sopstveni internet, kojem se pristupa putem otvorene Wi-Fi mreže i bez prijave ili lozinke. Otvorite Wi-Fi na telefonu, kliknite na ime mreže pametne klupe i, ako je veza slobodna - na internetu ste. Ako je jedna klupa preopterećena potražite drugu (klupe se razlikuju po brojevnim oznakama).

Osim osnovne namene, punjenja telefona, odmora i pristupa internetu, pametna klupa ima mogućnost merenja nivoa buke, brzine vetra, temperature i pritiska, kao i prikazivanje lokacija klupa ili dodatnog sadržaja. Aplikacija je dostupna za iOS i Android, a za korišćenje i prikazivanje pomenutih parametara potrebno je imati nalog, koji se otvara besplatno.

Na nama, korisnicima pametnih klupa, sad je prilika da pokažemo koliko smo civilizovani i pristojni i održavamo klupe funkcionalnim dok god je to moguće. Nažalost, iskustvo nas uči, još od Strawberry drveća, koje je postavljeno širom Srbije, da baš i nismo dobar primer za tako nešto…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi