Revolucija upravljanja telefonom: To smo čekali! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucija upravljanja telefonom: To smo čekali!

Trebalo je da prođu godine da neko osmisli bolji i skladniji način upravljanja pametnim telefonom! Iznenadićete se i kad čujete ko je to!

 Izvor: MONDO portal

Kad je sa zadnje strane pomerio senzor otiska prsta na prednji deo telefona, ispod ekrana, mnogi su kritikovali Huawei da je unazadio ergonomiju i otežao korišćenje telefona. ALI… nisu znali da je Huawei tačno znao šta radi!

Odavno znamo da je hardver dotakao „plafon“ što se napretka tiče i da je ostalo samo da sretnemo finese, poput više memorije, više snage i slično, a pravu diferencijaciju tj. različitost od konkurenata čine male stvari - softver i njegova intuitivnost i lakoća korišćenja. Upravo o tome se radi na Huawei P10 telefonu.

Huawei: Više od 4 GB RAM u telefonu je bacanje para

To je prvi telefon sa EMUI 5.1 „kožom“ za Android (Nougat 7.0 za sada), na koju je Huawei vrlo ponosan, što je na premijeri Huawei P10 serije Ričard Ju i nekoliko puta istakao, a sad nam je i jasno zbog čega.

Huawei: Apple nam je glavni konkurent!

Android tasteri su tu od kada je Androida. Menu, Back i taster koji poziva otvorene aplikacije već su odavno deo svakog Android telefona koji se pojavi. Ne i na Huawei-ju više! Na Huawei P10 seriji imate mogućnost da u potpunosti izbacite Android tastere i koristite senzor otiska prsta umesto njih! Da, zvuči komplikovano, ali nas je praksa uverila da je ovo idealan način upravljanja Androidom.

Prvo, imate više mesta na ekranu, koje ćete koristiti za mnogo pametnije stvari i nakon par sati pitaćete se da li je moguće da ste toliko čekali na ovako nešto. Senzor otiska prsta podržava upravljanje telefonom, ali se ne pritiska. Dovoljno je samo dodirnuti ga. Jedan dodir vraća vas korak unazad (Back). Prevlačenje preko donjeg dela, uključujući senzor, otvara „fioku“ sa otvorenim aplikacijama, dok duži pritisak na senzor otiska prsta otvara početni ekran tj. vraća vas na osnovni ekran. Tu je i dodatna komanda, koja omogućava glasovno upravljanje telefonom HiVoice (Huawei Google Voice verzija), koja nije baš najbolja sa srpskim jezikom.

Huawei P10: Prelep, „leči“ bojama, „bije“ iPhone

Nakon što se naviknete na korišćenje senzora otiska prsta umesto Android tastera, i kada počnete da cenite mesto koje vam je ostalo na raspolaganju, na ekranu, uverićete se i sami da je ovo sjajan način kontrolisanja Android telefona. Kapa dole, Huawei, nemamo šta drugo da kažemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi