Istina je: Bez ovih aplikacija baterija traje duže | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istina je: Bez ovih aplikacija baterija traje duže

Izbrisali smo dve sporne aplikacije, koristili telefon 10 dana i potvrdili da baterija duže traje!

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock.
Alcatel Idol 4, Alcatel Idol 4S, Alcatel, MWC, MWC16, MobIT_MWC16, Android, Telefoni, Smartfon, Telefon Izvor: Alcatel/MONDO MobIT.

Pre nekoliko nedelja objavili smo tekst o tome da brisanjem Facebooka i Messengera sa telefona omogućava duže trajanje baterije i do 20 odsto. Uključili smo obaveštenja u Chromeu na Androidu, izbrisali Facebook i Messenger i pratili situaciju 10 dana.

Želite još da uštedite?

Zabranite pristup internetu svim aplikacijama u pozadini, osim onim za koje znate da vam je neophodan - GMail, Inbox, IM aplikacije, Chrome i slično. Zašto bi Minion Rush ili Google Play imali non-stop pristup netu, kad vam je on potreban samo dok igrate ili ažurirate aplikacije. U zavisnosti od modela telefona posetite Settings - Data Trafic Management - Networked Apps - Mobile Data. U tom meniju otkačite Mobile Data samo za aplikacije kojima zaista treba net u pozadini. Ako želite Wi-Fi vezu, možete ostaviti uključen za sve aplikacije u pozadini ili možete i tu da im ograničite pristup.

Prvi utisak je bio čudan - navika da se Facebook i Messenger pokreću kroz meni telefona je bila neverovatna. Tek do kraja dana uspeli smo da Facebook ili Messenger iz prve pregledamo kroz Chrome pregledač. Jeste, "iskustvo" korišćenja društvene mreže na ovaj način je drugačije, ali ne u toj meri da pokvari gledanje sadržaja na Facebooku ili dopisivanje kroz Messenger. Kad se desi nešto novo, obavešteni smo o tome preko instant notifikacija Chrome pregledača, koje se smeštaju i na zaključan ekran, tako da nije bilo propuštenih lajkova, objava ili poruka.

Naš test model bio je Huawei P8, sa poslednjom softverskom dopunom (od pre par meseci), uz Lollipop 5.0 i osim što smo prešli na Facebook i Messenger u Chrome pregledaču nismo menjali navike tokom korišćenja telefona. Razgovarali smo, fotkali, pratili mejlove, slušali muziku (Play Music oflajn) i radili sve što inače radimo.

Baterija zaista JESTE izdržavala duže. Telefon smo punili pred spavanje drugog dana, što je značajan napredak u odnosu na punjenje koje smo vršili svake večeri ili u toku radnog vremena drugog dana. Da razjasnimo, test model ima solidnu bateriju, koja može da se razvuče na dva dana i inače, ali uz štednju i isključivanje nekih opcija. Pre testa uglavnom smo punili telefon svake večeri, kako nas ne bi sutradan, u toku radnog vremena iznenada izdao. Nakon brisanja ovih aplikacija toga nije bilo. Baterija je pred spavanje bila na oko 50 odsto, što je bilo sasvim dovoljno da "izguramo" i drugi radni dan bez trzavica.

Nakon par dana sve dođe na svoje, pa i zaboravite da ste koristili Fejs ili Mesindžer na drugi način, osim preko Chromea. Ne samo da baterija traje duže, uz opuštenije korišćenje, nego i manje posećujemo Play Store, jer nema svakodnevnih ažuriranja tih aplikacija.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi