Your Phone

IMATE ANDROID TELEFON? Ovu opciju nemojte da preskočite - olakšaće vam sve što radite! (FOTO, VIDEO)

Olakšajte sebi i posao i zabavu jednom zajedničkom Android i Windows opcijom.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Mac korisnici najverovatnije koriste odličnu vezu svog iPhone uređaja i tog računara, koja im omogućava da stvari završavaju i brže i lakše.

Ako vi niste iPhone tj. Mac korisnik, svakako ste Windows i Android, pretpostavljamo - pa, zašto onda i vi ne biste prešli na novi nivo saradnje ta dva uređaja.

Povezivanje Windows 10 računara bilo kog proizvođača i Android telefona je najbolja moguća opcija saradnje kompjutera i telefona, koju ćete isprobati. Naravno, govorimo o Your Phone opciji, koja integriše Android uređaj i Windows 10 operativni sistem u jednu funkcionalniju i kvalitetniju celinu. Ovo je moguće zahvaljujući aplikaciji Link to Windows, koja povezuje svaki Android, pa čak i iPhone uređaj sa Microsoft Windows 10 kompjuterom.

Kompanija Microsoft je razliva posebno partnerstvo sa Samsung kompanijom, pa je Link to Windows već deo Samsung One UI korisničkog okruženja i Galaxy telefoni se najbrže povežu na Windows 10, ali proces je lak i za sve druge telefone. Mi smo ovog puta kao test okruženje koristili HP OMEN laptop i Samsung Galaxy S21 Ultra telefon i nismo imali nikakvih poteškoća prilikom prvog povezivanja, ali ni tokom korišćenja nakon toga.

Your Phone je besplatna i svakako već instalirana opcija na vašem računaru, a za njeno korišćenje će vam biti potrebna posebna veza telefona i Windows-a 10. Otiđite u Settings, pa u Your Phone opciju i pratite uputstva na ekranu računara. Potreban vam je računar (desktop ili laptop svejedno) sa Bluetooth-om, kao i da telefon i kompjuter budu povezani na istu Wi-Fi vezu, kako bi delili međusobne veze.

Nećemo dužiti sa korak po korak ojašnjenjem povezivanja računara i telefona, jer smo svaki pokazali u galeriji slika ovog teksta, pa ih ispratite tamo, ali ćemo vam reći da kad povežete telefon i računar možete da obavljate pozive, šaljete poruke, koristite galeriju telefona, a sve na računaru, dok telefon nije u vašim rukama. Takođe, omogućeno je i korišćenje aplikacija sa telefona na Windows-u 10 u prozorima, kao da ih otvarate na telefonu. Na računaru će biti prikazane i notifikacije, pozivi, kao i sve ono što se dešava na telefonu.

Pogledajte kako da povežete telefon i Windows 10:

Da biste uspešno koristili ovu opciju potrebno je da dozvolite pristup svemu na telefonu i Windows 10 računaru, koji koristite i da je ekran telefon otključan (nakon nekoliko sekundi kad se telefon i Windows povežu ekran će se zatamneti, ali će ostati otključan dok koristite vezu ktivno).

U najnovijoj verziji Windows 10 sistema imate čak i opciju prevlačenja sadržaja sa telefona na kompjuter direktno i obrnuto, što veoma olakšava deljenje teksta između uređaja, dokumenata, ali i fotografija i video snimaka, koji se drastično brže prebacuju sa jednog na drugi uređaj i ne zahtevaju vezu kablom.

Javite utiske i pitanja u komentarima, kao i uvek!

Your Phone App Windows 10 Android telefon veza video (MobIT)
Izvor: Windows

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)