Kako da se registrujete na portal "Uvid u račun" i izbegnete redove ispred šaltera za plaćanje struje? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da se registrujete na portal "Uvid u račun" i izbegnete redove ispred šaltera za plaćanje struje?

Autor Miloš B. Jovanović

Elektronsko plaćanje računa je jednostavnije, praktičnije i povoljnije, pa ako još uvek niste otvorili nalog na portalu "Uvid u račun" saznajete kako da to uradite korak po korak

 Električno brojilo _ struja _ Foto Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Konačno vam je dosadilo čekanje u redovima ispred šaltera da biste platili račun za struju i napokon ste odlučili da pređete na elektronsko plaćanje. To se može obaviti na nekoliko načina, a osim usluga elektronskog plaćanja koje nude banke, sličnu mogućnost od nedavno pruža i "Elektroprivreda Srbije".

EPS je od 1. novembra 2023. godine pokrenuo portal "Uvid u račun" putem koga je moguće, kako mu i samo ime kaže, ostvariti uvid i preuzeti račun za električnu energiju i naravno, platiti ga "iz fotelje".

Treba napomenuti da portal, koji takođe omogućava uvid u trogodišnju arhivu prethodnih računa, za elektronsko plaćanje naplaćuje niže naknade nego banke, a korisnicima takođe daje i mali popust na ukupan iznos e-računa za struju.

Iz svega toga se može zaključiti da je elektronsko plaćanje jednostavnije, praktičnije i povoljnije, pa ako još uvek niste otvorili nalog na portalu "Uvid u račun" i počeli da svoje račune za struju plaćate elektronski, u nastavku teksta ćete saznati kako da to uradite.

Kako da se registrujete na portalu "Uvid u račun"?

  • Unesite web adresu portal.eps.rsu internet pregledač koji koristite,
  • Kliknite na dugme "Registrujte se" i otvoriće vam se polja za unos osnovnih podataka,
  • Prvo odaberite opciju "Fizičko lice",
  • Zatim redom unosite tražene podatke: korisničko ime (odnosno, e-mail adresu), pa zatim svoju odabranu lozinku (lozinka mora da sadrži najmanje 8 karaktera: obavezno jedno veliko, jedno malo slovo, jedan broj i jedan specijalni karakter),
  • Klikom štiklirajte kućice ispred polja: "Ja nisam robot", "Saglasan sam sa Uslovima korišćenja" i "Saglasan sam sa Izjavom o privatnosti",
  • Kliknite na dugme "Registrujte se".

Potvrda i prijava

Nakon nekoliko sekundi, u inboks vaše elektronske pošte (imejl koji ste uneli prilikom registracije) stići će poruka sa verifikacionim kodom od 6 cifara, koji služi za aktivaciju vašeg korisničkog naloga na portalu "Uvid u račun".

Kod se unosi u predviđena polja na stranici za registraciju, koja se otvorila nakon što ste prethodno kliknuli na taster "Registrujte se".

Nakon što ste uneli kod, kliknite na dugme "Potvrdite", i dobićete informaciju o uspešnoj registraciji.

Nakon obavljene registracije, kliknite na dugme "Prijava na portal", nakon čega u polja unosite korisničko ime i lozinku i prijavljujete se na portal "Uvid u račun".

Ddodavanje Ugovora o snabdevanju

Nakon prve uspešne prijave, portal će zatražiti dodavanje Ugovora o snabdevanju. Sada je potrebno da u odgovarajuća polja unesete svoj naplatni broj (koji se na računu nalazi u gornjem levom uglu) i matični broj kupca.

Zatim kliknite na dugme "Potvrdite" i vaš Ugovor o snabdevanju će biti dodat nalogu na portalu i time je postupak registracije završen.

Sada su vam na raspolaganju sve funkcionalnosti portala: uvid u aktuelni i prethodne račune, vaša potrošnja struje, uplate, preuzimanje e-računa i, naravno, elektronsko plaćanje računa "iz fotelje".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:02
STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Super su.. kako da se registrujes i kako je lakse njima da platis! Ali zato nema da nam istoj toj aplikaciji da vidis prethodne racune!!

Who cares

@Ivan Možeš da vidiš i stare račune. Zakopaj malo po portalu. Sam portal po sebi nije loš. Sporno je naplaćivanje naknade.

Alavi

Ne dam ni dinar lopovi