9 YOUTUBE TRIKOVA: Zaobiđite restrikcije i slušajte i gledajte baš sve što želite! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 YOUTUBE TRIKOVA: Zaobiđite restrikcije i slušajte i gledajte baš sve što želite!

Jednostavnim URL trikovima možete uraditi zaista puno!

 Izvor: Mondo/ YouTube/ Printscreen/ YouTube

YouTube je najpopularnija društvena platforma kada su u pitanju video klipovi.

Bez obzira na to da li gledate video snimke svakog dana ili slušate muziku sa ovog sajta, postoje načini kako da poboljšate doživljaj.

Možda će vas zanimati:

Uz pomoć YouTube URL ili veb adrese, možete veoma lako da se zabavite, ali i da olakšate korišćenje ove platforme. Pogledajte ovih devet trikova!

Deljenje snimka sa datim vremenom

Verujemo da ste znali za ovaj savet, ali ne škodi da i njega predstavimo pošto ne znaju za njega svi. Ukoliko gledate video klipove, a želite da podelite sa nekim prijateljem određen deo snimka koji traje više od 10 minuta, možete da podelite URL sa vremenskom oznakom koja će upaliti taj video od zadatog mesta.

To možete da uradite na nekoliko načina, najlakše je da pauzirate video na mestu gde želite da on počne kada pošaljete snimak, potom kliknite desni klik na video i izaberite opciju Copy video URL at current time. Možete i manuelno to da uradite tako što ispravite URL, samo na dati video klip, to jest njenu adresu zakačite &t=YmXXs. Umesto Y stavite minute, a umesto XX stavite sekunde. Ukoliko vam je lakše, možete da izbacite minute, te samo da radite sa sekundama (tipa 120 sekundi, što je dva minuta).

Slušajte muziku bez stajanja

Našli ste snimak koncerta vaše najomiljenije zvezde, ili muziku iz filma kog obožavate, ukoliko volite da slušate istu muziku iznova i iznova, sledeći savet je za vas. Naime, kopirajte adresu tog snimka i umesto dela gde piše "youtube.com", ukucajte "youtuberepeater.com". Vi odlučite kada je kraj vaše najomiljenije pesme! Možete i iz samog YouTube-a uključiti ovu loop opciju tako što desnim klikom kliknete na video i izaberete prvu opciju, to jest loop.

Zaobiđite godine

Želite da pogledate neki snimak, ali on nije dostupan za mlađe od 18 godina? Ukoliko nemate vremena da se prijavite na svoj nalog, već samo želite što pre da ga odgledate najlakše je da dodate prefiks nsfw na adresu tog snimka kako bi mogli isti da pogledate. Znači pre youtube.com dodajte nsfw! Ukoliko vam se kojim slučajem video ne upali, iznad tog snimka će se pojaviti tekst "click the here to try another method" posle kog će proraditi, prenosi MakeUseOf.

Preskočite naporne uvode 

Kako mnogi YouTube kanali imaju na svim svojim snimcima neki početni intro da bi vam stavili jasno do znanja da je to njihov klip, gledanje iznova i iznova istog uvoda može biti naporno. Čak i neke pesme sada imaju uvod u priču koji traju po minut i više. Da biste zaobišli, odnosno sačuvali te sekunde vašeg života, možete iste da preskočite tako što na adresu tog snimka zakačite &start=XX, ovde ne možete da koristite minute, već su za ovaj trik predviđene sekunde (XX zamenite za broj, na primer 30, što će biti 30 sekundi). Ovo je posebno dobro ukoliko gledate više klipova istog autora. 

Napravite svoj URL za vaš kanal

Ukoliko posedujete svoj YT kanal, možete da postavite kako će izgledati vaš URL koji vodi do vaše stranice. Realno, mnogo lakše ćete zapamtiti neku vašu reč nego niz nasumičnih karaktera, a uz to ćete ih lakše povezati sa drugim sajtovima i društvenim mrežama. Ipak, mora da prođete sledeće kriterijume kako bi dobili ovu opciju za vaš YT kanal:

  • Najmanje 100 pratilaca
  • Nalog star najmanje 30 dana
  • Imate otpremljenu profilne fotografije za vas i vaš kanal

Ukoliko ste prošli kriterijum zaputite se na YouTube Studio tako što kliknete sliku vašeg profila u gornjem desnom uglu i izaberite YT Studio. Naći ćete opciju Customization, pa potom Basic info. Na toj stranici možete da imate jednu URL adresu koju ćete sami izabrati. Ukoliko već posedujete ne možete je promeniti, ali možete da izbrišete staru i napravite novu. Treba da znate da to možete da uradite samo tri puta godišnje!

Pogledajte klipove kanala koje pratite

Algoritam YouTube platforme može da bude nekad zaista čudan, te vam na naslovnoj strani stranice izbaci zaista čudne video klipove. Ukoliko želite da pogledate video snimke kanala koje pratite, ukucajte u vašem internet pregledaču youtube.com/feed/subscriptions. Odmah ćete videti najnoviji sadržaj preplaćenih kanala, što znači da nećete propustiti njihov novi sadržaj. Na ovakav način ste vi u kontroli, te ne dozvoljavate YouTube-u da odluči šta ćete pogledati. 

Skinite fotografiju sa snimka

Videli ste neki thumbnail na nekom YouTube snimku koji vam se dopada, a ne znate kako da nabavite tu fotografiju u većoj rezoluciji. Sa ovom URL izmenom ćete na najlakši način dobiti kvalitetnu sliku. Potrebno je da unesete u vaš internet pregledač ovaj link img.youtube.com/vi/[VideoID]/maxresdefault.jpg.Napomena: Umesto [VideoID] potrebno je da unesete tekst adrese koji ide posle v=.

Napravite GIF od snimka 

Našli ste interesantan video i želite od istog da napravite GIF fotografiju? Dodajte samo prefiks gif na celu adresu tog snimka (znači pre youtube.com dodati gif), a potom će vas isti odvesti na sajt GIFS gde možete da dodate efekte i izmenite kako će taj GIF izgledati. Jednom kada završite svoju kreaciju možete je podeliti na društvenim mrežama ili je prosto skinuti! Predugački video snimci neće raditi na ovom servisu!

Miksujte YouTube video snimke

Ukoliko baš imate inspiraciju možete da posetite sajt YouTube DJ na kom imate mogućnost da ubacite adrese dva YouTube snimka, kako bi potom napravili novu kreaciju. Od ubrzavanja, do usporavanja i menjanje zvuka, korisnik ima zaista puno opcija. Ako mislite da možete da spojite nespojivo, YouTube DJ je onda prava stvar za vas!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi