PRONAŠLI SMO 5 NAJBOLJIH ZAMENA ZA GOOGLE APLIKACIJU KOJA ĆE SE PLAĆATI: Besplatne, sigurne, rade na svim uređajima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRONAŠLI SMO 5 NAJBOLJIH ZAMENA ZA GOOGLE APLIKACIJU KOJA ĆE SE PLAĆATI: Besplatne, sigurne, rade na svim uređajima!

Pronašli smo nekoliko Cloud servisa, koje možete da koristite i dalje besplatno za otpremanje slika, videa i drugih fajlova.

  Izvor: MONDO / Motorola

Verovatno ste čuli da će se Google aplikacija Google Photos od juna 2021. godine plaćati za prekoračenja limita od 15 gigabajta po korisniku.

Ovo ograničenje ne važi samo za slike viskog, nego i za sve slike i video snimke bilo kakvog kvaliteta, koje otpremate kroz Google Photos aplikaciju.

Možda će vas zanimati:

Google će sve što okačite na Google Photos do 1. juna 2021. sačuvati u naredne dve godine besplatno i dalje, sve do 1. juna 2023. godine, nakon čega ćete morati da obrišete sve što prevazilazi pomenutih 15 GB besplatnog prostora.

Kad se kaže 15 GB po korisniku misli se na ukupan Google prostor po nalogu, u koji se računaju mejlovi, Google Photos aplikacija, Google Drive i sve što pojedinačni Google korisnik otprema u Google Cloud iz kompletnog Google ekosistema. To znači da ćete imati još manje mesta od tih 15 GB za svoje slike i video zapise, koje ste dosad besplatno čuvali u određenom kvalitetu neograničeno.

Ovo je i važno upozorenje za korisnike - 1. jun 2023. godine doći će brže, nego što mislite, pa se potrudite da preuzmete svoj sadržaj što pre, posebno ako imate značajno više od 15 GB.

Poznato je da Google Photos trenira svoje AI algoritme za pametno sortiranje, pretragu i za druge opcije pomoću vaših slika u Google Photos galeriji. Google tvrdi da ne gleda pojedinačne slike, koje korisnici okače u Cloud, ali ako vas ovo nervira ove alternative to ne rade ili makar dosad nije dokazano da to čine, pa je ovo i moguća bezbednosna alternativa za sve, koji ne žele da im iko njuška po slikama ili video snimcima.

Obišli smo neke od najpoznatijih Google alternativa i mada se različite aplikacije na različit način integrišu sa sistemom telefona (Android ili iOS) vodili smo se količinom besplatnog prostora, koju korisnicima nude.

 google photos cloud foto video fotografije Izvor: MONDO portal

Yandex Disk, neograničeno za slike pune rezolucije

Ruska aplikacija za skladištenje u oblaku omogućava svim korisnicima da besplatno i zauvek (dok ne odluče drugačije, kao i Google verovatno) prebace sve svoje slike sa telefona na Yandex Disk.

Važno je istaći da ova aplikacija ne menja rezoluciju slike i da ponuda ne važi za video snimke. To znači da će se u Cloud sa telefona automatski ili ručno prebacivati samo slike i to u originalnoj, punoj rezoluciji, ma kolika ona bila.

Yandex Disk ima opcije za iOS i Android, ali i za macOS i za Windows 10 korisnike. Besplatno, naravno, za sve korisnike, koji se odluče za ovaj servis.

Yandeks Disk video (MobIT)
Izvor: Yandex

MEGA, 50 GB za sve

Kompanija MEGA omogućava vam da koristite Cloud memoriju, koja se praktično integriše sa uređajem za sve što želite, uključujući foto i video transfer. 50 GB dobijate besplatno, a dodatnu memoriju možete da platite - od 200 ili 400 GB, preko terabajta, dva terabajta ili više memorije.

Mega nudi iOS i Android aplikaciju i web pristup fajlovima sa svakog uređaja povezanog na internet i sinhronizuje se automatski, što zavisi od podešavanja, koja odaberete.

MEGA video (MobIT)
Izvor: MEGA

OneDrive, 15 GB za sve

Microsoft Cloud servis je dobra alternativa, jer se u potpunosti integriše u sistem telefona i omogućava automatsku sinhronizaciju slika i videa u odabranom kvalitetu, a imate na raspolaganju svih 15 GB prostora, koje ne morate da delite sa ostalim resursima sa telefona.

OneDrive se koristi vrlo lako i omogućava pretplatu, ako vam 15 GB postane malo. Preuzimanje aplikacije i veb pristup su besplatni, kao i na MEGA sistemu i baš kao i MEGA omogućava sinhronizaciju i deljenje svih vrsta fajlova sa telefona.

OneDrive video (MobIT)
Izvor: Microsoft 365

BOX, 10 GB za sve

Još jedan Cloud servis, ali sa ograničenom podrškom za vrstu fajlova, koje možete da skladištite i delite onlajn. Integriše se sa uređajima i omogućava sinhronizaciju ručno ili automatski.

Nažalost, morate da otvorite nalog i izvršite podešavanja, pa da tek onda vidite da li je BOX za vas ili ne i da li vam se dopada način na koji se ponaša u besplatnoj verziji.

Box: video (MobIT)
Izvor: Box

Flickr, do 1.000 slika

Nekad omiljeni servis svih fotografa nudio je jedan terabajt prostora svima, ali sad je ograničen na ukupno 1.000 fotografija najvišeg kvaliteta.

To znači 1.000 uspomena u najvišem kvalitetu i, iako nije neograničeno, svakako vam omogućava da na Flickr stavite ono što vam znači najviše. Aplikacija nudi automatsko ili manuelno otpremanje fotografija, lako se koristi i može automatski da organizuje fotke u albume.

Ovo je jedna od najboljih aplikacija što se kvaliteta rada sa fotkama tiče, jer je Flickr pravljen isključivo za to - čuvanje i pregledanje fotografija u oblaku.

Flickr video (MobIT)
Izvor: Flickr

Nalog proizvođača telefona

Ako koristite Samsung, Huawei ili neki drugi telefon možete da dobijete Cloud prostor za skladištenje svih vrsta fajlova i od njih, uglavnom kapaciteta do 15 GB ili čak do 50 besplatno (ovo drugo važi samo na određeni period, uglavnom dve godine).

Ono što se nameće kao zaključak početka naplate Google Photos servisa, ako želite da nastavite da koristite besplatne alternative jeste da ćete morati da vodite daleko više računa šta otpremate i u kojoj količini - nećete otpremati više sličnih slika i nećete biti u prilici da otpremite sve što poželite, što možda i ne mora da bude loše, svakako ćete imati veću preglednost i manje sadržaja da skrolujete kroz njega.

Koje alternative biste vi drugima preporučili?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Mega jeste daje 50GB al drži podatke samo tekući mesec pa ih briše.