OSAM puta brži nego Chrome - vredi li preći na BRAVE? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSAM puta brži nego Chrome - vredi li preći na BRAVE?

Pogledajte koje su prednosti i mane Brave pregledača interneta, koji bira sve veći broj korisnika.

  Izvor: MONDO / Brave

Chrome je Chrome i na kraju mnogi će i pored svega koristiti Chrome, jer su tako navikli ili zbog činjenice da je današnji internet “skrojen“ spram ovog internet pregledača.

Ipak, ako ste se umorili od Chrome pregledača, a ne koristiti Vivaldi, jer eto, ne dopada vam se iz bilo kog razloga, isto kao ni Firefox, Opera, Edge ili bilo koji drugi, ona biste mogli da isprobate Brave. Brave nije toliko nov, koliko se u poslednje vreme piše o njemu, a to svakako nije slučajno.

Brave Desktop Page Loading Speed Test
Izvor: Brave

Prema istraživanju, koje je sproveo Brave tim, njihov pregledač interneta je najbrži, čak do tri puta brži nego Chrome ili Firefox. Brave na brzini dobija tako što blokira reklame i internet “pratioce“ tj. tracker-e od samog starta i vi to ne morate da radite (posebno kad ste u mogu za filmove za odrasle, recimo…). Takođe, Brave meri koliko ste vremena uštedeli u odnosu na druge pregledače interneta i, ako želite, u stanju je da vas obavesti koliko ste (otprilike) vremena uštedeli koristeći Brave.

Privatnost je još jedna dobra osobina Brave-a. U njega je već ugrađen blokator reklama i nema potrebe da ga preuzimate putem ekstenzije ili dodatnog softvera. Blokiranje trećih strana i tracker-a, kako smo već rekli se vrši od prvog trenutka, kad pokrenete Brave. Ovaj pregledač podatke o vašim pretragama ne prenosi nigde, nego ih zadržava lokalno, na vašem računaru, tako da u potpunosti možete da obrišete podatke o tome kad god poželite i da budete sigurni da ih niko više nema. Zanimljivo je da Brave podržava i tzv. Tor browsing mode, tako se izdvajajući od svih ostalih pregledača interneta na tržištu.

Ovaj internet pregledač učitava stranice do tri puta brže na računarima i više nego osam puta brže na mobilnim uređajima!

Brave tim

Brave je poseban i po tome što automatski enkriptuje vašu veb konekciju, kad god je to moguće, a ne samo kad je u pitanju HTTPS, što je slučaj sa Google Chrome-om. Takođe, ako želite možete da koristite bilo koju Chrome ekstenziju, pošto su podržane i one, uključujući LastPass i 1Password.

Naravno, ni Brave nije bez mana i dešavaće se da vam, zbog svoje prirode funkcionisanja nekad blokira baš deo sajta, koji vam je potreban, a koji sadrži neki deo, koji je namenjen po Brave podešavanjima za blokiranje. U tom slučaju je potrebno kliknuti na ikonicu lava i klizač Shields pomeriti na isključeno za taj deo, koji želite da odblokirate.

Naravno, zanimaju nas i vaša iskustva sa Brave pregledačem! Pišite nam!

Brave je dostupan za PC, Android i iPhone/iPad/iPod uređaje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Brave pregledač interneta
Izvor: Brave

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi