Odmah podesite profil da ne bude javan! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odmah podesite profil da ne bude javan!

Ako je na vašem profilu sve „na izvol’te“ trebalo bi to da promenite. Odmah!

  Izvor: Promo/Microsoft

Poslovno-društvena mreža LinkedIn objavila je da je veštačkoj inteligenciji (AI-ju), koju koriste kompanije sa kojima LinkedIn nije u vezi (treće strane), sudskim putem potvrđeno pravo da njuškaju po profilima svih korisnika koji su ih ostavili otključanim, kako bi saznavali stvari, logički ih povezivali i takoreći vežbali svoj rad.

Microsoft je prvobitno zabranio da podatke javno dostupne preko njihove LinkedIn mreže sakupljaju i obrađuju mašine i roboti (zasnovani na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji).

Nažalost po sve korisnike, sud je to osporio uz obrazloženje da LinkedIn ne polaže pravo zabrane na „podatke koje su korisnici samostalno stavili na javni LinkedIn profil i nije u mogućnosti da zabrani bilo šta na šta ne polaže puna prava, odnosno bilo šta što ne pripada LinkedIn mreži izvorno“.

Nova LinkedIn aplikacija: Radite pametnije!

Sudska odluka je doneta nakon što se kompanija „HiQ“ žalila sudu da su joj Microsoft i LinkedIn, putem algoritama i drugih zabrana na sajtu, onemogućili prikupljanje podataka sa javno dostupnih profila LinkedIn korisnika. Nakon sudskog postupka, koji je vrlo brzo okončan u korist pomenute kompanije, jasno je da prikupljanje može da se nastavi, ali su Microsoft i LinkedIn najavili žalbu i nastavak borbe za zaštitu privatnosti svojih korisnika.

Savet svih stručnjaka, kompanije Microsoft i LinkedIn mreže jeste da svoje podatke delite vrlo pažljivo, u uskom krugu ljudi i skriveno od kompletne javnosti tj. samo sa onima sa kojima ste u „poslovnoj“ vezi na toj mreži. U LinkedIn Privacy podešavanjima sve opcije podesite na „Only Me“, „Private“ i dozvolite pristup vašim podacima samo povezanim osobama ili čak nikome.

Mogli smo i bez ovoga! (FOTO)

Ko bude želeo da vas nađe - naći će vas i sa minimalnom količinom informacija o vama (moguće je čak sakriti i prezime na LinkedIn Free servisu).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi