Jednostavan lek protiv zavisnosti od telefona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavan lek protiv zavisnosti od telefona

Zarpavo, reč je o jednom kul triku.

 Izvor: Promo/Motorola

Da li ste zavisni od pametnog telefona? Kada vam je baterija prazna ili kada ste bez telefona, da li primećujete simptome? Da li počinjete da se tresete kada se nalazite negde gde su telefoni zabranjeni?

Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosečan stanovnik ove zemlje ne može da izdrži više od sat vremena bez svog pametnog telefona. Međutim, postoji lek!

Video koji možete pogledati otkriva da se taj lek nalazi u vašim rukama. U vašem telefonu, tj. u podešavanjima pametnog telefona.

Sve što treba da uradite jeste da aktivirate opciju koja isključuje bolje na ekranu, odnosno pretvara ga u crno-beli ekran. Tako uklanjate boju koja utiče na mozak i čini da budete uzbuđeni. Ta boja je crvena boja.

Crvena boja vas tera da proveravate notifikacije na telefonu često. Ako koristite iPhone, opciju možete pronaći u podešavanjima. Kliknite na General pa na Accessibility. Videćete prekidač koji će iključiti boje. Ako koristite Android telefon (verzije 5.0 i novije) otvorite Settings aplikaciju, pa kliknite na About Phone, pa nekoliko puta na build numer polje kako bi vam se pojavile Developer opcije. Kliknite na Hardware accelerated rendering, pa na Simulate color space. Nakon toga, podesite monohromatski prikaz.

Kada sve na vašem telefonu bude bilo sivo, primetićete da manje gledate u ekran, piše Phone Arena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.