Facebook Messenger trikovi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Messenger trikovi

Iskoristite sve prednosti ove vrlo popularne aplikacije.

 Izvor: Mondo

Facebook je nedavno objavio da ovu aplikaciju na mesečnom nivou aktivno koristi 800 miliona ljudi. Međutim, pretpostavljamo da je velika većina korisnika koristi samo za dopisivanje, a aplikacija može da ponudi mnogo više.

U proteklih godinu dana Messenger je pokazao da želi da bude aplikacija koja vam neće služiti samo za dopisivanje. Nakon toliko mnogo ažuriranja, možda vam je promakla neka dobra opcija.

Sajt Mashable sastavio je listu kul trikova koji će vam pomoći da iz aplikacije izvučete ono najbolje.

Messinger ima svoj veb-sajt. Za razliku od dve različite mobilne aplikacije, dva različita veb-sajta su logična. Na primer, možete da se dopisujete a da vas vesti iz vašeg Timelinea ne ometaju. Interfejs je minimalan i čist, sličan interfejsu aplikacije.

Ne treba vam Facebook nalog da biste koristili Messenger. Bilo ko sa brojem telefona može pristupiti Messengeru i njegovim opcijama, čak iako nema Facebook nalog. Sve što treba da uradite je da instalirate aplikaciju i kliknete na Not on Facebook taster.

„Okačite“ grupnu konverzaciju vrlo lako. Ukoliko se stalno dopisujete sa grupom ljudi, konverzaciju možete okačiti kako bi uvek bila na prvoj poziciji. Kliknite na Groups taster i videćete Pin dugme u gornjem levom uglu. Možete odabrati konverzaciju koju želite da dodate, a možete joj dodeliti i ime. Grupi možete dodati i fotografiju klikom na kamera taster.

Isključite notifikacije. Određenoj konverzaciji možete isključiti notifikacije klikom na ime na početku poruke. U padajućem meniju možete odabrati koliko dugo želite da notifikacije budu isključene – 15 minuta, jedan sat, 8 sati, itd. Takođe, notifikacije možete isključiti u potpunosti.

Slanje fotografija na kojima se nalaze vaši prijatelji. Photo Magic opcija koristi prepoznavanje lica i pomaže vam da lakše pošaljete fotografije vašim prijateljima. Kada je opcija uključena, ukoliko aplikacija na vašim fotografijama prepozna nekog od vaših prijatelja, pitaće vas da automatski prosledi te fotografije prijateljima koje je prepoznala.

Pošaljite vašu trenutnu lokaciju. Možete poslati vašu ili bilo koju drugu lokaciju. Kliknite na More ikonu, zatim na location. Potražite lokaciju koja vas interesuje i prosledite je.

Možete da šaljete GIF fotke. Kliknite na More dugme i videćete listu drugih aplikacija koje možete instalirati . Videćete GIPHY kao opciju, kliknite na Install taster. Kada instalirate aplikaciju, možete odabrati GIF ikonu na dnu konverzacije kako biste pretražili GIF slike.

Uredite poruke uz pomoć emotikona. Možete izmeniti izgled vaših poruka. Kliknite ime prijatelja sa kojim se dopisujete (ili na info ikonu) kako biste videli dodatne opcije. Možete promeniti boju konverzacije, emotikone i slično.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi