24H2

Novo Windows ažuriranje ima bagova, ne radi na nekim računarima, a ko uspe da ga instalira imaće ove koristi

Za razliku od onih koji su iskusili probleme, a dok Microsoft radi na ispravljanju bagova, oni koji su uspeli nadograde svoj Windows 11 trebalo bi da dobiju i određena poboljšanja

Izvor: Microsoft

Microsoft je 1. oktobra zvanično počeo postepenu distribuciju najnovije Windows 11 nadogradnje, pod oznakom 24H2, ali izgleda da to baš i ne tako glatko. 

Neki korisnici su sa ovom nadogradnjom iskusili brojne probleme, pa su nakon njenog instaliranja neke funkcije računara (kamere, čitač otiska prsta...), ali i aplikacije, prestajale da rade.

Microsoft je, takođe, zbog nemogućnosti instalirnja na neke modele računara određenih brendova, pauzirao proces nadogradnje Windows-a 11 na 24H2 verziju, dok problem ne bude ispravljen.

Međutim, za razliku od onih korisnika koji su iskusili probleme, a dok Microsoft radi na ispravljanju bagova, oni korisnici koji su uspeli nadograde svoju "jedanaseticu" na verziju 24H2, trebalo bi sa njim dobiju i određena poboljšanja.

Windows 11 24H2
Izvor: YouTube / Windows Central

Nova verzija korisnicima donosi lakše instaliranje redovnih mesečnih nadogradnji i bezbednosnih zakrpa. Preuzimanje ažuriranja će olakšati i ubrzati to što su sada datoteke manje, pa računar koristi manje procesorskih resursa. Zato će i instalacija biti brža.

Brzina instalacije je testirana na računarima poslednji put nadograđenim pre između 8 i 18 meseci. Pokazalo se da je vreme instalacije nadogradnji bilo kraće za oko 43 odsto, dok iskorišćenost procesora bila smanjena za 15 do 25 odsto. Istovremeno, veličina instalacije preuzetog ažuriranja u proseku je manja za oko 200MB.

BONUS VIDEO: