platforma zamorče

Prvo je promenio ime, a sada nastavlja dalje: Šta je novo Mask naumio sa X-om?

Profili korisnika platforme X će tako ostati bez tastera za interakcije, koje će zameniti prevlačenjem prstom po ekranu

Izvor: Shutterstock

Nakon zvanične promene imena, ali i svega drugog kroz šta je prošao nakon što je u oktobru 2022. godine postao vlasništvo Ilona Maska, nekadašnji Twitter će uskoro proći kroz značajnu promenu kada je reč o načinu prikazivanja sadržaja na feed-ovima korisnika.

Profili korisnika platforme X će tako ostati bez tastera za interakcije kao što repostovanje, lajkovanje ili za odgovaranje na pojedinačne objave. Takođe, ukupan broj repostova, lajkova ili odgovora neće više biti vidljivi na svakoj pojedinačnoj objavi.

Umesto toga, korisnici će moći da lajkuju ili da odgovaraju na objave prevlačenjem prstom ulevo ili udesno. Takođe, korisnici X-a na iOS uređajima će imati mogućnost da koriste i tzv. "Force touch" za otvaranje menija sa dodatnim opcijama.

Izvor: Shutterstock

Istovremeno, jedini vidljivi podatak na objavi u feed-u će biti ukupan broj pregleda, koji je sada premešten u gornji desni ugao objave.

Promene je prvi primetio web istraživač Aron Peris, što je potom potvrdio i vlasnik platforme Ilon Mask. Noviteti na X-u, međutim, nisu baš obradovali korisnike.

Prošlog meseca, bivši witter je ostao bez lajkova na platformi, pa tako sada samo korisnici koji postuju mogu na svojim objavama da vide ko ih je lajkovao.

Mask je tražio i uklanjanje naslova iz linkova ka člancima unutar objava, navodno – "iz estetskih razloga". To se takođe našlo na meti kritika korisnika, pa su naslovi kasnije vraćeni. Zbog toga se sa pravom postavlja pitanje da li bi identična sudbina moga da zadesi i Repost i Like tastere.

BONUS VIDEO: